Skip to main content

Μια επενδυτική εκστρατεία αξίας εκατοντάδων εκατομμυρίων ευρώ

Τα λεφτά που θα πρέπει να συγκεντρωθούν για το μεγάλο project είναι πολλά και οι εναλλακτικές για πολύ μεγάλα «πορτοφόλια», διεθνώς, λίγες.

Σε μια πραγματική εκστρατεία προσέλκυσης επενδυτών από την Ελλάδα και το εξωτερικό έχει επιδοθεί το τελευταίο διάστημα ο όμιλος Λάτση, μέσω του εδώ βασικού βραχίονα του, που δεν είναι άλλος από τη Lamda Development. Στόχος του; Να συγκεντρώσει όσο το δυνατόν περισσότερες δυνάμεις, για να συνυπηρετήσουν την υλοποίηση του οράματος που δεν είναι άλλο από την πραγματοποίηση της επένδυσης στο Ελληνικό.

Γεγονός αποτελεί ότι μετά την αποχώρηση των Κινέζων κι Αράβων εταίρων του στο συγκεκριμένο project, ο όμιλος Λάτση και ειδικότερα ο «πατριάρχης» του, Σπύρος Λάτσης, έχουν έρθει σε μια δύσκολη θέση, καθώς τα λεφτά που θα πρέπει να συγκεντρωθούν είναι πολλά και οι εναλλακτικές για πολύ μεγάλα «πορτοφόλια», διεθνώς, λίγες. Όμως, επιλέχθηκε μια άλλη λύση: αυτή της αύξησης του μετοχικού κεφαλαίου της Lamda, μέσω της οποίας, όσοι συμμετάσχουν, θα δώσουν και το "παρών" στην επένδυση.

Ως γνωστόν, η αύξηση φτάνει στο ύψος – ρεκόρ των 650 εκατ ευρώ και ήδη έχει ξεκινήσει ένας μαραθώνιος επαφών για την προσέλκυση των υποψήφιων επενδυτών. Μέχρι σήμερα, το οκ έχουν πει γνωστά ξένα επενδυτικά κεφάλαια, αλλά και ελληνικά, ενώ εκτιμάται ότι θα ακολουθήσουν κι άλλα, που προς το παρόν δεν έχουν κλειδώσει. Στην τελευταία κατηγορία ανήκει για παράδειγμα και η συμμετοχή της ΤΕΜΕΣ - όμιλος Κωνσταντακόπουλου (Costa Navarino). Ως γνωστόν, συζητά την σύμπραξη του σε ένα από τα πεντάστερα ξενοδοχεία του συγκεκριμένου project, ενώ το ίδιο, εν πολλοίς, ισχύει και στην περίπτωση του ομίλου Ανδρεάδη (Sani). Συζητήσεις γίνονται, αλλά συμφωνία δεν έχει κλείσει...