Skip to main content

Μια μικρή αναβολή του Brexit θα ζητήσει η Τερέζα Μέι

Η αναβολή, σχεδόν τρία χρόνια μετά το αποτέλεσμα του δημοψηφίσματος στο Ηνωμένο Βασίλειο για έξοδο από την ΕΕ, προκαλεί αβεβαιότητα.

Η Βρετανίδα πρωθυπουργός Τερέζα Μέι θα ζητήσει μια μικρή αναβολή του Brexit σε επιστολή της προς την ΕΕ σήμερα, όπως μετέδωσαν τα δίκτυα BBC και Sky.

Σύμφωνα με το ΑΠΕ-ΜΠΕ, η αναβολή, σχεδόν τρία χρόνια μετά το αποτέλεσμα του δημοψηφίσματος στο Ηνωμένο Βασίλειο για έξοδο από την ΕΕ, προκαλεί αβεβαιότητα ως προς την επίτευξη του διαζυγίου και οι επιλογές είναι η έξοδος με την συμφωνία της Μέι, μια μεγαλύτερη αναβολή, μια άτακτη έξοδος ή ένα ακόμη δημοψήφισμα.

Μόλις εννέα ημέρες πριν από την προγραμματισμένη ημερομηνία εξόδου, στις 29 Μαρτίου, που συμφωνήθηκε πριν από δύο χρόνια με βάση το Άρθρο 50, η Μέι πρόκειται να ζητήσει αναβολή γραπτώς από τον πρόεδρο του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου Ντόναλντ Τουσκ. Αλλά η τελική διάρκεια της αναβολής δεν είναι σαφής με το πολιτικό κλίμα στο Λονδίνο να έχει βυθιστεί στο χάος. Σύμφωνα με ρεπορτάζ του BBC, η Μέι δεν θα ζητήσει μεγάλη αναβολή.