Skip to main content

Μια τράπεζα – έκπληξη, που «επανέρχεται» στο προσκήνιο

Ο λόγος αφορά στην Attica Bank, που πριν λίγο καιρό κινδύνεψε ακόμα και με καθεστώς επιτροπείας, ωστόσο, τώρα φαίνεται να συνέρχεται σιγά.

Μπορεί να έχει φύγει από τα πρωτοσέλιδα των εφημερίδων και του Τύπου γενικότερα, αυτό ωστόσο δεν συνεπάγεται πως έχει πάψει να προκαλεί το επενδυτικό και επιχειρηματικό ενδιαφέρον, καθώς συγκεντρώνει αρκετά πλεονεκτήματα, που δύσκολα μπορούν να περάσουν απαρατήρητα. Ο λόγος αφορά στην Attica Bank, που πριν λίγο καιρό κινδύνεψε ακόμα και με καθεστώς επιτροπείας, ωστόσο, τώρα φαίνεται να συνέρχεται σιγά – σιγά και διεκδικεί και πάλι ρόλο στις επιχειρηματικές και χρηματοπιστωτικές εξελίξεις της χώρας.

Στο βαθμό μάλιστα που να έχει μπει στο ραντάρ Ελλήνων και ξένων επενδυτών, που εξετάζουν το ενδεχόμενο απόκτησης μετοχικής παρουσίας στο κεφάλαιο της. Για την ακρίβεια, υπάρχει ελληνικό fund, το οποίο «παρακολουθεί» με μεγάλο ενδιαφέρον την περίπτωση της Attica Bank. Το μεγαλύτερο πλεονέκτημα της; Είναι μη συστημική, και μπορεί να έχει προβλήματα, αλλά κρίνονται διαχειρίσιμα. Προς την κατεύθυνση της «διόρθωση» τους κινείται δραστήρια ο νυν διευθύνων σύμβουλος της τράπεζας, Θεόδωρος Πανταλάκης, ο οποίος στο παρελθόν υπήρξε, μεταξύ άλλων, αντιπρόεδρος της Πειραιώς, πρόεδρος της Αγροτικής και υποδιοικητής της Εθνικής. Συνεπώς, η εμπειρία του είναι δεδομένη.

Οι πληροφορίες αναφέρουν ότι ήδη η Αττικής - ακριβώς επειδή είναι μη συστημική και δεν ελέγχεται από την Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα - κατά καιρούς έχει προσελκύσει, μεταξύ άλλων, το ενδιαφέρον αραβικών και ιρανικών κεφαλαίων. Για την ιστορία να αναφερθεί ότι αυτό το ενδιαφέρον, παραμένει «ζεστό».