Skip to main content

Μιχαηλίδου: Η αντιπολίτευση να αναλογιστεί τι απαντά στην κοινωνία ψηφίζοντας

Η υφυπουργός Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων κάλεσε τους βουλευτές της αντιπολίτευση να αναλογιστούν με την ψήφο τους, τι απαντούν στην κοινωνία.

Να αναλογιστούν με την ψήφο τους, τι απαντούν στην κοινωνία κάλεσε τους βουλευτές της αντιπολίτευσης η υφυπουργός Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων Δόμνα Μιχαηλίδου, τοποθετούμενη στην ολομέλεια της Βουλής επί του νομοσχεδίου του υπουργείου της με τίτλο Πρόληψη και αντιμετώπιση περιστατικών κακοποίησης και παραμέλησης ανηλίκων, Πρόγραμμα «Κυψέλη» για την αναβάθμιση της ποιότητας των παρεχόμενων υπηρεσιών σε βρεφικούς, βρεφονηπιακούς και παιδικούς σταθμούς, διατάξεις για την προώθηση της αναδοχής και της υιοθεσίας, «Προσωπικός Βοηθός για τα 'Ατομα με Αναπηρία και άλλες διατάξεις».

Σύμφωνα με την κ. Μιχαηλίδου, για πρώτη φορά,

-θεσπίζουμε μηχανισμό προστασίας των παιδιών, και τι λέει η αξιωματική αντιπολίτευση; Ότι θα ευνοήσει συνθήκες διαφθοράς και συναλλαγής.

-αναθέτουμε στους βρεφονηπιακούς σταθμούς τον παιδοκεντρικό ρόλο που τους αξίζει, κι εσείς λέτε ότι είστε ενάντια στο ενιαίο πρόγραμμα και μας κατηγορείτε για αντιεπιστημονισμό. Διαβάστε τη βιβλιογραφία και μην εμμένετε σε θέσεις που έχουν αναθεωρηθεί

-στήνουμε σε κάθε σταθμό σύστημα παρακολούθησης και πρώιμης διάγνωσης και λέτε ότι κάνουμε ηλεκτρονικό φακέλωμα των παιδιών

-υλοποιούμε το πάγιο αίτημα του αναπηρικού κινήματος για τον προσωπικό βοηθό και το καταψηφίζετε επί της αρχής, επειδή το κάνουμε με ευρωπαϊκά χρήματα

-θεσμοθετούμε μέτρα για αν βγάλουμε τα παιδιά από τα ιδρύματα και να πάνε σε κατάλληλη οικογένεια, και λέτε ότι σας φαίνεται πολύ μεγάλος ένας άνθρωπος 75 χρονών για ανάδοχος, όταν τα μέτρα αυτά τα προτείνουν οι ειδικοί όπως ο Συνήγορος του Πολίτη και η Γιούνισεφ.

Η κ. Μιχαηλίδου είπε ότι η στάση αυτή της αξιωματικής αντιπολίτευσης στερεί στη Μαρία, παραπληγική φοιτήτρια στο πανεπιστήμιο του Β. Αιγαίου να πηγαίνει στα μαθήματά της με τον προσωπικό βοηθό της, στον 15χρονο Γιώργο και τον 20χρονο Βασίλη που είναι στο Παπάφειο Ίδρυμα να έχουν αυτόνομη ζωή, και στον 5χρονο Γιαννάκη, που ζει σε αγροτική περιοχή της Δυτικής Μακεδονίας, να έχει την κατάλληλη αγωγή, διότι, εάν ο Γιαννάκης διαγνωστεί στα 6 του και όχι στα 4 χρόνια του, μπορεί να μη είναι λειτουργικός στην υπόλοιπη ζωή του.