Skip to main content

Μιχαηλίδου: Στην αναδοχή δεν βλέπουμε θρησκευτικές ή σεξουαλικές προτιμήσεις

Η υφυπουργός τόνισε πως υπάρχουν πολλά παιδιά «που πρέπει να τα βγάλουμε από τα Ιδρύματα και να μεγαλώσουν σε μία οικογένεια».

«Δεν μας νοιάζουν ούτε οι θρησκευτικές, ούτε οι σεξουαλικές προτιμήσεις κάποιου», δήλωσε η υφυπουργός Πρόνοιας και Κοινωνικής Αλληλεγγύης, Δόμνα Μιχαηλίδου, μιλώντας για την αναδοχή.

Όπως εξήγησε η κ. Μιχαηλίδου, υπάρχουν πολλά παιδιά «που πρέπει να τα βγάλουμε από τα Ιδρύματα και να μεγαλώσουν σε μια οικογένεια». Σύμφωνα με τα στοιχεία, 1.650 παιδιά είναι στις δομές. Από αυτά μόνο 74 είναι κατάλληλα για υιοθεσία και τα περισσότερα είναι πάνω από έξι ετών.

«Οι προϋποθέσεις για την αναδοχή είναι πιο ελαστικές από ότι στην υιοθεσία. Μπορεί κάποιος που είναι μόνος του ή έχει συνάψει σύμφωνο συμβίωσης. Μπορούν πιο πολλοί άνθρωποι να γίνουν ανάδοχοι», επεσήμανε η υφυπουργός, μιλώντας στο Mega.

Χαρακτηρίζοντας την αναδοχή ως «σχέση ζωής που μπορεί να κρατήσει χρόνια», τόνισε ότι «ακόμη και να γυρίσει το παιδί στην βιολογική του οικογένεια πάντα θα υπάρχει η σχέση».

«Η αναδοχή δεν απευθύνεται μόνο στις οικογένειες που δεν έχουν παιδί, είναι για όλες τι οικογένειες», είπε.

Τέλος, η κ. Μιχαηλίδου αναφέρθηκε στο οικονομικό βοήθημα που δίνεται στου ανάδοχους γονείς, λέγοντας «Δίνουμε ένα ελάχιστο βοήθημα γιατί μέχρι σήμερα οι περισσότεροι ανάδοχοι είναι φτωχές οικογένεια. Δίνουμε 325 ευρώ το μήνα σε κάθε ανάδοχο και το ποσό αυξάνεται σε κάποιες περιπτώσεις και ξεπερνάει τα 1.000 ευρώ σε ιδιαίτερες περιπτώσεις που υπάρχουν θέματα υγείας».