Skip to main content

Μηχανοκίνητη πορεία ιδιοκτητών παιδικών σταθμών - «Αντιμετωπίζουμε πρόβλημα επιβίωσης»

Πέντε σχολικά θα σταματήσουν στην περιφέρεια για να καταθέσουν ψήφισμα διαμαρτυρίας και τα υπόλοιπα ανά ομάδες θα φτάσουν στο ΥΜΑΘ.

Μηχανοκίνητη πορεία πραγματοποιούν οι εργαζόμενοι στους ιδιωτικούς παιδικούς σταθμούς οι οποίοι διαμαρτύρονται για την μη καταβολή των κονδυλίων που δικαιούνται από το πρόγραμμα ΕΣΠΑ.

Διαβάστε επίσης:

Θεσσαλονίκη: Σε απόγνωση οι βρεφονηπιακοί σταθμοί για τις καθυστερήσεις του ΕΣΠΑ

Όπως λένε, η αρμόδια αρχή «δεν έχει ακόμη καταβάλει τα ποσά που δικαιούται ο κάθε βρεφονηπιακός σταθμός από την αρχή της σχολικής χρονιάς με συνέπεια να μην μπορούν να πληρώσουν τις υποχρεώσεις τους και ιδιαίτερα προς τους εργαζόμενους τους αλλά και τις ασφαλιστικές εισφορές τους, κάτω μάλιστα από δύσκολες συνθήκες λόγω της πανδημίας του κορωνοϊού».

Ξεκίνησαν με τα σχολικά κίτρινα λεωφορεία, με τα οποία καθημερινά μεταφέρουν τους μαθητές, από το εμπορικό κέντρο «Μακεδονία» στην Ανατολική Θεσσαλονίκη με τελικό προορισμό το ΥΜΑΘ.

Ο πρόεδρος των ιδιοκτητών παιδικών και βρεφικών σταθμών Κεντρικής και Δυτικής Μακεδονίας, Ελευθέριος Δημόπουλος, ανέφερε ότι λόγω της μη καταβολής των κονδυλίων οι σταθμοί αντιμετωπίζουν σοβαρό πρόβλημα επιβίωσης. «Υπάρχουν 1.690 δομές που συμμετέχουν στο πρόγραμμα του ΕΣΠΑ "Εναρμόνιση Επαγγελματικής και Οικογενειακής Ζωής" και της παράλληλης στήριξης που είναι απλήρωτοι για 4 μήνες. Έχουμε φτάσει στα Χριστούγεννα και από τον Σεπτέμβριο δεν έχουμε λάβει ούτε ένα ευρώ. Καθημερινά κρατάμε 65.000 παιδιά, είναι 18.000 εργαζόμενοι και παραμένουμε απλήρωτοι».

Ο ίδιος επισημαίνει ότι έχουν φτάσει στο σημείο να μην μπορούν να πληρώσουν τις υποχρεώσεις τους. «Είμαστε στο δρόμο όχι μόνο σαν επιχειρήσεις αλλά και για τους εργαζομένους μας», τονίζει.

Η πορεία δεν θα σχηματίσει κομβόι καθώς η τροχαία άναψε κόκκινο. Ωστόσο, πέντε σχολικά θα σταματήσουν στην περιφέρεια για να καταθέσουν ψήφισμα διαμαρτυρίας και τα υπόλοιπα ανά ομάδες θα φτάσουν στο ΥΜΑΘ.