Skip to main content

Μηχανοκίνητη πορεία κατά της καύσης απορριμμάτων στο ΤΙΤΑΝ Ευκαρπίας (φωτο+vid)

Πομπή οχημάτων μέσα από περιοχές της δυτικής Θεσσαλονίκης με τελικό προορισμό τις εγκαταστάσεις της τσιμεντοβιομηχανίας στην Ευκαρπία

Πορεία διαμαρτυρίας με αυτοκίνητα κατά της καύσης απορριμμάτων RDF-SRF στο εργοστάσιο ΤΙΤΑΝ στην Ευκαρπία, στη δυτική Θεσσαλονίκη, πραγματοποιούν μέλη της «Πρωτοβουλίας 130 συλλόγων, σωματείων και φορέων».

Αρχικά οι συμμετέχοντες συγκεντρώθηκαν έξω από το πρώην στρατόπεδο Παύλου Μελά. Θα περάσουν με πομπή μέσα από περιοχές της δυτικής Θεσσαλονίκης με τελικό προορισμό τις εγκαταστάσεις της τσιμεντοβιομηχανίας.

Τα μέλη των συλλόγων με μια ακόμη κινηματική ενέργεια φωνάζουν «όχι» στην καρκινογόνο, όπως καταγγέλλουν, καύση απορριμμάτων RDF-SRF στο ΤΙΤΑΝ.

Ο Στράτος Φουρλάκης, μέλος περιβαλλοντικού συλλόγου, δηλώνει ότι στόχος των κινητοποιήσεων είναι να ακυρωθεί η απόφαση για την καύση αυτών των απορριμμάτων καθώς η περιοχή είναι ήδη περιβαλλοντικά επιβαρυμένη. Τονίζει ότι ο αγώνας είναι ακομμάτιστος και θα συνεχιστεί καθώς οι πολίτες «δεν μπορούν να ανεχθούν μια διαδικασία καύσης απορριμμάτων η οποία είναι καρκινογόνα». «Δεν μπορούμε να ανεχθούμε μια ακόμη επιβάρυνση στην πόλη, μια ακόμη μόλυνση. Στόχος είναι να αντισταθούν οι πολίτες σε αυτή την απόφαση. Η άδεια έχει δοθεί και πρέπει οπωσδήποτε να ανακληθεί», σημειώνει.