Skip to main content

Μίλησαν για το νομοσχέδιο των λαϊκών αγορών επαγγελματίες και γαλάζιοι βουλευτές

Μέσω τηλεδιάσκεψης οι επαγγελματίες ανέφεραν τις αντιρρήσεις τους στους βουλευτές της ΝΔ στη Θεσσαλονίκη για το νομοσχέδιο των λαϊκών αγορών.

Τηλεδιάσκεψη των επαγγελματιών λαϊκών αγορών με τους βουλευτές του νομού Θεσσαλονίκης πραγματοποιήθηκε σήμερα το πρωί.

Όπως αναφέρεται σε σχετική ενημέρωση, πρόκειται για μία ακόμη πρωτοβουλία που αναπτύσσουν οι εργαζόμενοι στο χώρο των λαϊκών αγορών, προκειμένου να εξηγήσουν αναλυτικά τα λάθη και παραλείψεις, οι οποίες υπάρχουν στο νέο νομοσχέδιο για τη λειτουργία των λαϊκών αγορών.

Το επόμενο χρονικό διάστημα έχει προγραμματιστεί να γίνουν ανάλογες συναντήσεις με τους βουλευτές της περιφέρειας κεντρικής Μακεδονίας και όχι μόνο.

Οι βουλευτές της Νέας Δημοκρατία είχαν την ευκαιρία να πληροφορηθούν αναλυτικά για το τι περιλαμβάνει το συγκεκριμένο νομοσχέδιο. Όπως επίσης και τις προτάσεις, που έχουν καταθέσει όλο το προηγούμενο χρονικό διάστημα, αλλά και στο πλαίσιο της διαβούλευσης, οι ομοσπονδίες και τα σωματεία του χώρου των λαϊκών αγορών.

 Όπως είναι γνωστό η συντριπτική πλειοψηφία των εργαζόμενων στις λαϊκές αγορές διαφωνούν με το νομοσχέδιο, , καθώς όπως έχουν επισημάνει επανειλημμένα διαλύει το επάγγελμα τους. 

«Αλλάζουν την φιλοσοφία των λαϊκών αγορών», ανέφεραν χαρακτηριστικά.

Παράλληλα όμως τους εξήγησαν, πως αυτό θα πλήξει και άλλους εργασιακούς κλάδους ( η μετατροπή των παραγωγών σε εμπόρων θα οδηγήσει σε λιγότερα καλλιεργήσιμα εδάφη, οπότε θα είναι μικρότερη η ανάγκη για γεωργικά μηχανήματα, γεωπόνους κ.τ.λ.).

Φυσικά ιδιαίτερη αναφορά έγινε για τις συνέπειες, που θα έχει για τον καταναλωτή, και οι οποίες συμπυκνώνονται στη φράση: «Λιγότερα προϊόντα σε ακριβότερες τιμές».

Στην συνάντηση μετείχαν οι βουλευτές της Νέας Δημοκρατίας Α περιφέρειας Θεσσαλονίκης Έλενα Ράπτη, Άννα Ευθυμίου, Δημήτρης Κούβελας, Στράτος Σιμόπουλος, ο εκπρόσωπος του Σταύρου Καλαφάτη Γιάννης Νάνος και από την Β’ περιφέρεια Θεσσαλονίκης ο Δημήτρης Βαρτζόπουλος.

Να σημειωθεί, ότι στη συνάντηση μετείχαν εκ μέρους των εργαζόμενων στις λαϊκές αγορές οι: Ο πρόεδρος της Ομοσπονδίας Σωματείων  Επαγγελματιών Παραγωγών Πωλητών Λαϊκών Αγορών Μακεδονίας- Θεσσαλίας- Θράκης Άγγελος Δερετζής, Ο πρόεδρος της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Παραγωγών Λαϊκών Αγορών, Παντελής Μόσχος, Ο πρόεδρος της Ομοσπονδίας Συλλόγων Παραγωγών Λαϊκών Αγορών Κεντρικής Μακεδονίας και Δυτικής Μακεδονίας – Θεσσαλίας- Θράκης Βασίλης Μακρίδης, Ο πρόεδρος του σωματείου Παραγωγών Λαϊκών Αγορών «Η ΠΡΟΟΔΟΣ» Γιώργος Λαβιδάς. Επίσης ο νομικός σύμβουλος της Ομοσπονδίας Σωματείων  Επαγγελματιών Παραγωγών Πωλητών Λαϊκών Αγορών Μακεδονίας- Θεσσαλίας- Θράκης και της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Παραγωγών Λαϊκών Αγορών, Γρηγόρης Κωτσόπουλος.