Skip to main content

Μυλόπουλος για ΑΠΘ: Κάποιοι προσπαθούν την ακραία πόλωση (vid)

«Προσπαθούμε να στείλουμε ένα μήνυμα ότι τον νόμο δεν θα τον παλέψουμε οξύνοντας τα πράγματα», ανέφερε ο πρώην πρύτανης του ΑΠΘ.

Την αντίθεση του στην πρακτική της παρουσίας αστυνομικών δυνάμεων εντός του χώρου του ΑΠΘ εξέφρασε σε δηλώσεις του ο πρώην πρύτανης του ιδρύματος Γιάννης Μυλόπουλος.

«Το πανεπιστήμιο όμως δεν είναι χώρος ούτε βίας, ούτε καταστολής, ούτε χώρος επίδειξης δύναμης», είπε χαρακτηριστικά.

Αναλυτικά η δήλωσή του:

Είναι ένας νόμος εμπρηστής. Πριν από τον νόμο το πανεπιστήμιο ήταν σε ύπνωση. Δεν έβρισκες άνθρωπο. Και τώρα βλέπετε την κατάσταση που υπάρχει.

Είναι λοιπόν σαφές ότι κάποιοι θέλουν να διασπάσουν την κοινωνική ειρήνη, κάποιοι προσπαθούν να σύρουν τα πράγματα σε μια ακραία πόλωση.

Το πανεπιστήμιο όμως δεν είναι χώρος ούτε βίας, ούτε καταστολής, ούτε χώρος επίδειξης δύναμης.

Είναι χώρος επίδειξης των αξιών του διαλόγου, χώρος επίδειξης των αξιών του ορθού λόγου. Η επιστήμη, παραγωγή και η μετάδοση της επιστημονικής γνώσης είναι κατ’ εξοχήν μια διαδικασία ορθού λόγου.

Εμείς είμαστε μια ομάδα καθηγητών που βρισκόμαστε εδώ, μέχρι τελευταία στιγμή προσπαθούμε να αποφύγουμε τα χειρότερα. Προσπαθούμε δηλαδή να υπερισχύσει ο διάλογος, ο ορθός λόγος. Και ούτως ή άλλος, άσχετα με το εάν είναι κάποιος μέσα στην κατάληψη ή εκτός κατάληψης, όλο το πανεπιστήμιο είναι απέναντι σε αυτή την ενέργεια.

Προσπαθούμε να στείλουμε ένα μήνυμα ότι τον νόμο δεν θα τον παλέψουμε οξύνοντας τα πράγματα, προκαλώντας σκηνές που θα ξαναντροπιάσουν το πανεπιστήμιο, θα το παλέψουμε από ένα ενιαίο μέτωπο όλης της πανεπιστημιακής κοινότητας, καθηγητών, φοιτητών, υπαλλήλων έτσι ώστε αυτός ο νόμος όπως συνέβη και με τον νόμο Διαμαντοπούλου να καταστεί ανενεργός.