Skip to main content

Το μήνυμα του Μητσοτάκη στους ανεμβολίαστους σε Θεσσαλονίκη και Βόρεια Ελλάδα

Στην Ελλάδα πεθαίνουν ακόμη 20, 30, 40 άνθρωποι την ημέρα, στη συντριπτική τους πλειονότητα ανεμβολίαστοι, είπε ο πρωθυπουργός - «Είναι ένα δράμα»

Κάλεσμα στους πολίτες της Θεσσαλονίκης αλλά και της Βορείου Ελλάδος που ακόμη δεν έχουν εμβολιαστεί να το πράξουν, έστειλε από την έδρα της Pfizer που εγκαινιάστηκε σήμερα στην ανατολική Θεσσαλονίκη ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης.

«Η Θεσσαλονίκη, η οποία φιλοξενεί σήμερα έναν πρωτοπόρο στη μάχη κατά της covid-19, τον Άλμπερτ Μπουρλά, οφείλει να τον τιμήσει, καλύπτοντας την καθυστέρηση που δυστυχώς παρουσιάζει μαζί με την υπόλοιπη Βόρεια Ελλάδα στους εμβολιασμούς», σημείωσε ο πρωθυπουργός.

«Όλα τα στοιχεία δείχνουν και το έχουμε πει με πολλούς διαφορετικούς τρόπους ότι οι ανεμβολίαστοι σήμερα είναι οι πρώτοι στόχοι του κορωνοϊού. Τα εμβόλια είναι ασφαλή και αποτελεσματικά, και πρέπει να δώσουμε τον λόγο στους επιστήμονες οι οποίοι με κάθε τρόπο μάς λένε να εμβολιαστούμε», τόνισε χαρακτηριστικά.

Ο πρωθυπουργός επεσήμανε πως «πρέπει πρώτα από όλα να είμαστε εμείς ασφαλείς και δυστυχώς στη χώρα μας πεθαίνουν ακόμα 20, 30, 40 άνθρωποι την ημέρα, στη συντριπτική τους πλειονότητα ανεμβολίαστοι», τόνισε ο πρωθυπουργός.

«Δεν είναι απλά κρίμα, είναι ένα δράμα, διότι θα μπορούσαν πάρα πολλοί από αυτούς τους θανάτους να είχαν αποφευχθεί, αν κάναμε την πολύ απλή κίνηση -έστω και τώρα- να εμβολιαστούμε. Εγώ προσωπικά φεύγοντας από εδώ θα πάω να κάνω την τρίτη δόση του εμβολίου, όπως μου υποδεικνύουν οι ειδικοί και αυτό το δώρο της επιστήμης προς τον άνθρωπο δεν πρέπει να το αφήσουμε αναξιοποίητο», δήλωσε ο πρωθυπουργός.