Skip to main content

Μήνυμα Μητσοτάκη στη Βουλή: Μην κλείσει κανείς μάτι σε αντιεμβολιαστικά κινήματα

Ο πρωθυπουργός απέστειλε μήνυμα προς τους βουλευτές για το εμβόλιο κατά του κορωνοϊού, ενώ ζήτησε προτάσεις σε αντιδιαστολή με τη στρατηγική ακορντεόν

Μήνυμα προς τους βουλευτές να μην κλείσει κανείς το μάτι σε αντιεμβολιαστικά κινήματα απέστειλε ο πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης κατά τη συνεδρίαση για την αντιμετώπιση της πανδημίας στη Βουλή.

Αναφερόμενος στο εμβόλιο κατά του κορωνοϊού τόνισε χαρακτηριστικά ότι «δεν πρέπει να κλείσει κανείς το μάτι σε αντιεμβολιαστικά κινήματα. Θα ζητήσω από όλους τους συναδέλφους να επαναλαμβάνουν το βασικό μήνυμα να περιοριστούν οι περιττές μετακινήσεις και να αποφευχθούν οι συγχρωτισμοί».

«Το εμβόλιο θα έρθει και όταν θα έρθει πιστεύω ότι θα αφήσουμε πίσω την περιπέτεια αλλά θα χρειαστεί να αντέξουμε κάποιους μήνες ακόμα. Σε αυτούς που μας κατηγορούν για την στρατηγική ακορντεόν ας μας καταθέσουν προτάσεις» ανέφερε ο πρωθυπουργός.

«Όταν ξανα-ανοίξει η οικονομία δεν πρέπει να επαναληφθεί ότι ακολούθησε μετά το πρώτο κύμα και αυτό αφορά και την κυβέρνηση. Δεν πρέπει να επαναληφθεί αυτό το λάθος» σημείωσε.

Τέλος, ζήτησε από όλα τα κόμματα να υποδείξουν έναν συγκεκριμένο συνομιλητή για το υπουργείο Υγείας «για να μας υποδείξουν προτάσεις για την εμβολιαστική κάλυψη. Ειδικά το εμβόλιο της Pfizer, για να διατεθεί απαιτεί περίπλοκη αλυσίδα διανομής με χαμηλές διαδικασίες. Είμαστε ανοικτοί να ακούσουμε ιδέες και προτάσεις από τα κόμματα. Θα ήθελα η αποστολή εμβολιασμού covid να αγκαλιαστεί από όλα τα κόμματα της Βουλής».