Skip to main content

Μήνυμα Ζέρβα για οπαδική βία: Να απομονώσουμε τις ακρότητες

Το μήνυμα του δημάρχου Θεσσαλονίκης Κωνσταντίνου Ζέρβα για την οπαδική βία λίγα 24ωρα μετά τα τελευταία επεισόδια στην πόλη.

Μήνυμα κατά της οπαδικής βίας έστειλε ο δήμαρχος Θεσσαλονίκης Κωνσταντίνος Ζέρβας, από το βήμα του δημοτικού συμβουλίου, λίγα 24ωρα μετά το τελευταίο περιστατικό που σημειώθηκε στην πόλη.

«Μπορεί να μην έχει πάρει μεγάλες διαστάσεις στην πόλη μας, όμως πρέπει να σκύψουμε έγκαιρα και καθολικά πάνω σε αυτό το θέμα», είπε ο κ. Ζέρβας και κάλεσε από τους υγιείς φιλάθλους, από τους οπαδούς των ομάδων της πόλης μας να απομονώσουν ακραία στοιχεία, να μην επιτρέψουν να αμαυρωθεί συλλήβδην ο φίλαθλος κόσμος».

«Θέλουμε ο καθένας από εμάς τις ομάδες μας πρωταγωνίστριες. Πιστεύουμε ότι στους αγωνιστικούς χώρους και θέλουμε τα γήπεδα να είναι ξανά γεμάτα, όταν το επιτρέψουν οι συνθήκες, αλλά θέλουμε συγχρόνως τους χώρους γύρω από τα γήπεδα και τους χώρους γύρω από τους συνδέσμους ασφαλή. Θέλουμε τον ανταγωνισμό, την άμιλλα, αλλά και την καζούρα, αλλά δεν μπορούμε να ανεχθούμε τη βία, δεν θέλουμε να έχουμε βία, συμπλοκές , τραυματισμούς, φθορές σε περιουσίες», υπογράμμισε ο κ. Ζέρβας.

Ο δήμαρχος ζήτησε από τους φιλάθλους να αναλάβουν και οι ίδιοι δράση και «το λέει αυτό ένας άνθρωπος που του αρέσει να πηγαίνει στο γήπεδο».

«Να καταδικάσουμε όλα αυτά τα φαινόμενα και να απομονώσουμε σε όποιον προβαίνει σε τέτοιες ακρότητες γιατί ο αθλητισμός είναι γιορτή, δεν είναι πόλεμος. Και η πόλη μας είναι τυχερή που έχει τις μεγάλες της ομάδες», σημείωσε.

Για το πάρκο κατά της οπαδικής βίας τόνισε ότι η δημοτική αρχή είναι πολύ κοντά στο να υλοποιήσει.