Skip to main content

Μήνυση από μακεδονικό σύλλογο για τις προσαγωγές στην ομιλία Τσίπρα

Μήνυση κατά παντός υπευθύνου από τον πρόεδρο της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Πολιτιστικών Συλλόγων Μακεδόνων (ΠΟΠΣΜ) Γεώργιο Τάτσιο.

Μήνυση κατά παντός υπευθύνου για απαγόρευση ελεύθερης πρόσβασης και εισόδου στην πρόσφατη ανοιχτή πολιτική εκδήλωση του ΣΥΡΙΖΑ στο Αλεξάνδρειο Μέλαθρον της Θεσσαλονίκης καθώς και για παράβαση καθήκοντος και κατάχρηση εξουσίας από την Ελληνική Αστυνομία κατέθεσε ο πρόεδρος της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Πολιτιστικών Συλλόγων Μακεδόνων (ΠΟΠΣΜ), Γεώργιος Τάτσιος (δείτε εδώ και εδώ).

Όπως καταγγέλλει ο πρόεδρος της ομοσπονδίας στη Voria.gr, κατά την έλευσή του στο Παλέ ντε Σπορ τον σταμάτησαν στην είσοδο, έλεγξαν τρεις φορές την ταυτότητά του και στο τέλος τον προσήγαγαν και τον κράτησαν παράνομα στο αστυνομικό τμήμα έως το τέλος της εκδήλωσης.

«Ήθελαν να "καθαρίσουν" τον χώρο της εκδήλωσης από άτομα που διαφωνούσαν με τις απόψεις του πρωθυπουργού» υποστηρίζει χαρακτηριστικά ο κ. Τάτσιος, τονίζοντας πως ο λόγος που σταμάτησαν την είσοδό του είναι η ιδιότητά του ως πρόεδρος της Ομοσπονδίας.

Και προσθέτει: «Με κράτησαν παράνομα παραβιάζοντας την ατομική μου ελευθερία».

Η μήνυση κατατέθηκε στην Εισαγγελία Σερρών από τον ίδιο και τη δικηγόρο της Ομοσπονδίας, Ειρήνη Μαρούπα.

Δείτε ολόκληρη τη μηνυτήρια αναφορά ΕΔΩ.