Skip to main content

Μειώθηκε η ποινή του Καραμπέρη για τοκογλυφία-Ελεύθερος με την απόφαση

Οι δικαστές αναγνώρισαν στον επιχειρηματία Μάρκο Καραμπέρη το ελαφρυντικό του σύννομου βίου με συνέπεια να μειωθεί η ποινή του.

Με ποινή φυλάκιση πέντε ετών καταδικάστηκε ο Μάρκος Καραμπέρης, γνωστός επιχειρηματίας της Θεσσαλονίκης που κατέστη κατηγορούμενος για εμπλοκή σε δίκτυο τοκογλυφίας και εκβιασμών, την εξάρθρωση του οποίου είχαν ανακοινώσει οι αστυνομικές αρχές τον Γενάρη του 2012.

Η υπόθεση απασχόλησε το Πενταμελές Εφετείο Θεσσαλονίκης κατόπιν προσφυγής που έκανε ο 66χρονος επιχειρηματίας (και έγινε δεκτή) στον 'Αρειο Πάγο ως προς ένας σκέλος της προηγούμενης εφετειακής απόφασης, με την οποία είχε καταδικαστεί τον Ιούνιο του 2017 σε δεκαετή κάθειρξη. Οι δικαστές τον απήλλαξαν τώρα για μία περίπτωση εκβίασης, ενώ του αναγνώρισαν ελαφρυντικό, αυτό του σύννομου βίου με συνέπεια να μειωθεί σημαντικά η ποινή του.

Ο ίδιος είχε συλληφθεί ως φερόμενος αρχηγός τοκογλυφικού κυκλώματος το οποίο φέρεται να δρούσε μαζί με άλλα τρία κυκλώματα. Στη διάρκεια μεγάλης αστυνομικής επιχείρησης είχαν συλληφθεί περισσότερα από πενήντα άτομα. Μεταξύ αυτών ήταν τραπεζικοί, δικηγόροι κι ένας εφοριακός οι οποίοι όμως αθωώθηκαν στη συνέχεια, όπως αναφέρει το ΑΠΕ.

Σημειώνεται ότι ο επιχειρηματίας έχει εκτίσει ήδη την ποινή που του επιβλήθηκε σήμερα και παραμένει ελεύθερος.

Φωτογραφία αρχείου