Skip to main content

Μηταράκης: Να μοιραστεί ισότιμα το βάρος του μεταναστευτικού στα κράτη της ΕΕ

Ο υπουργός τόνισε πως «για τις μεσογειακές χώρες, τις ΜΕD5, αυτό που είναι σημαντικό είναι η επίτευξη συμφωνίας όσον αφορά την αλληλεγγύη».

Την ανάγκη να σημειωθεί πρόοδος σχετικά με το νέο σύμφωνο για τη μετανάστευση και το άσυλο υπογράμμισε ο υπουργός Μετανάστευσης και Ασύλου, Νότης Μηταράκης, προσερχόμενος στο Συμβούλιο των Υπουργών Εσωτερικών Υποθέσεων της ΕΕ, στο Λουξεμβούργο, ενώ υπογράμισε τη σημασία τού να μοιράζεται το βάρος του μεταναστευτικού ισότιμα μεταξύ των κρατών μελών.

«Είναι επιτακτικό να σημειωθεί πρόοδος σήμερα, όσον αφορά το νέο σύμφωνο για τη μετανάστευση και το άσυλο. Χρειάζεται να βρούμε τρόπους να μειώσουμε την πίεση της μετανάστευσης στην ΕΕ, μειώνοντας τις πρωταρχικές και τις δευτερεύουσες ροές και προστατεύοντας τα κοινά ευρωπαϊκά μας σύνορα, δίνοντας έμφαση στην εξωτερική διάσταση. Για τις μεσογειακές χώρες, τις ΜΕD5, αυτό που είναι σημαντικό είναι η επίτευξη συμφωνίας όσον αφορά την αλληλεγγύη, για να διαβεβαιώσουμε ότι μοιράζουμε το βάρος στο μεταναστευτικό ισότιμα μεταξύ των κρατών-μελών», τόνισε ειδικότερα ο υπουργός Μετανάστευσης και Ασύλου.