Skip to main content

Μυτιληναίος: Ιδού το εθνικό business plan για έξοδο από την κρίση

Χρειάζεται εθνικό σχέδιο ανασυγκρότηση από τα κόμματα με ευρωπαϊκό προσανατολισμό, συμπεριλαμβανομένου του ΣΥΡΙΖΑ, τόνισε ο επιχειρηματίας

Ένα εθνικό σχέδιο ανασυγκρότησης, μείωση του ελληνικού χρέους σε συνδυασμό με απαιτούμενες μεταρρυθμίσεις, είναι η συνταγή για την έξοδο από την κρίση σύμφωνα με τον Ευάγγελο Μυτιληναίο.

Οπως τόνισε ο πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος του ομίλου «Μυτιληναίος» μιλώντας στο συνέδριο του Economist, η Ελλάδα χρειάζεται μια μείωση χρέους που θα πρέπει να συνδεθεί ευθέως, με συγκεκριμένα βήματα, με τις απαιτούμενες μεταρρυθμίσεις, σημειώνοντας πως έτσι θα γίνουν οι Έλληνες ιδιοκτήτες του προγράμματος.

Με τον τρόπο αυτόν θα δούμε αποτελέσματα σε μήνες, όχι σε χρόνια, πρόσθεσε ο κ. Μυτιληναίος, υπογραμμίζοντας ότι όλα τα υπόλοιπα έχουν αποτύχει.

Επιπλέον ανέφερε ότι χρειάζεται εθνικό σχέδιο ανασυγκρότηση από τα κόμματα με ευρωπαϊκό προσανατολισμό, συμπεριλαμβανομένου του ΣΥΡΙΖΑ.

Το σχέδιο κατά τον Ευ. Μυτιληναίο, θα πρέπει να περιλαμβάνει χαμηλότερους φόρους, χαμηλότερους στόχους για πρωτογενή πλεονάσματα, ιδιωτικοποιήσεις, καθώς και fast track διαδικασίες για μεγάλες επενδύσεις.

Στην ειδική εκδήλωση του Economist εκτός του Ευ. Μυτιληναίου, ομιλητές ήταν o υπουργός Οικονομικών της Ολλανδίας, Γερούν Ντάισελμπλουμ, ο πρώην υπουργός Οικονομικών των ΗΠΑ, Τζακ Λιού και ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών, Γιώργος Χουλιαράκης.

Οι εργασίες επικεντρώθηκαν, μεταξύ άλλων, στην τρίτη αξιολόγηση του ελληνικού προγράμματος, στην κατάσταση που διαμορφώνεται στην Ευρώπη μετά τις εκλογές σε Γαλλία και Γερμανία, καθώς και στον αντίκτυπο του Brexit στη διεθνή οικονομία.

Παράλληλα, διερευνήθηκε η δυναμική στον τομέα του εμπορίου και των επενδύσεων, εξετάζοντας επιπλέον τη νέα εποχή στις διατλαντικές οικονομικές σχέσεις.