Skip to main content

Μητροπολίτης Βαρνάβας: Ας πορευτούμε με αγάπη για να ξεπεράσουμε τα προβλήματα

Το μήνυμα του Μητροπολίτη Νεαπόλεως και Σταυρουπόλεως Βαρνάβα εν όψει Χριστουγέννων την ώρα που «ο ιός της ασθενείας ταλαιπωρεί την πόλη μας»

Μήνυμα στους πολίτες εν όψει των Χριστουγέννων και ενώ η χώρα βάλλεται από την πανδημία του κορωνοϊού έστειλε ο Μητροπολίτης Νεαπόλεως και Σταυρουπόλεως Βαρνάβας.

Όπως είπε σε δηλώσεις του ο Μητροπολίτης κατά την παρουσία του στο ΚΕΠ της Β΄ Δημοτικής Κοινότητας του δήμου Θεσσαλονίκης, «η ασθένεια έδειξε με τον πιο σαφή και κατηγορηματικό τρόπο ότι η αλαζονεία, η δύναμης, ο πλούτος, το κέρδος ως τρόπος ζωής δεν μπορούν να συνεχίσουν να φωλιάζουν στην καρδιά μας».

Κάλεσε τον κόσμο να ξαναθέσει στο κέντρο της ιστορίας, τον άνθρωπο.

«Εν όψει της μεγάλης εορτής των Χριστουγέννων καθώς ο ιός της ασθενείας ταλαιπωρεί την πόλη μας, την πατρίδα και τον κόσμο. Με το νου και την καρδιά μας στρεφόμαστε σε Εκείνον που επέλεξε να είναι ο Υιός του Ανθρώπου, ο Υιός της σωτηρίας, η ζωής και η αλήθεια. Η ασθένεια έδειξε με τον πιο σαφή και κατηγορηματικό τρόπο ότι η αλαζονεία, η δύναμης, ο πλούτος, το κέρδος ως τρόπος ζωής δεν μπορούν να συνεχίσουν να φωλιάζουν στην καρδιά μας. Πρέπει να ξαναθέσουμε στο κέντρο της ιστορίας, τον άνθρωπο. Πρέπει να αγωνιστούμε για τη δικαιοσύνη, για την αγάπη, για την αλληλεγγύη, για την ελευθερία, που είναι συνάντηση με τον άλλο. Μπορούμε να συναντηθούμε μέσα στην προσευχή και στην αγάπη. Επαναλαμβάνω για να χαλάσουμε τα τέρατα της ιστορίας, πρέπει να ξαναστήσουμε στο κέντρο της τον άνθρωπο. Θυμηθείτε τον βραβευμένο Έλληνα λογοτέχνη, ο οποίος μπροστά στο τέρας και στο αίνιγμα που θέτει, απαντάει τη λύση που είναι ο άνθρωπος, η ανθρωπιά, η ομορφιά, η αγάπη και τα παιδιά θα σώζουν την ιστορία. Προσδοκώντας τα Χριστούγεννα, ας ανοίξουν οι καρδιάς, ας πορευτούμε εν αγάπη για να ξεπεράσουμε τα προβλήματα και για ζήσουμε τον Χριστό στην καρδιά μας. Καλά Χριστούγεννα», δήλωσε χαρακτηριστικά ο Μητροπολίτης Βαρνάβας.