Skip to main content

Μητσοτάκης: Οι δρόμοι είναι ανοιχτοί για μένα - Στήριξη σε Ταχιάο

Το πρωί ο κ. Μητσοτάκης, ο οποίος βρίσκεται στη Θεσσαλονίκη, επισκέφθηκε το εκλογικό κέντρο του «εκλεκτού» της ΝΔ και είχε συνάντηση μαζί του.

Νέο μήνυμα στήριξης στον γαλάζιο υποψήφιο δήμαρχο Θεσσαλονίκης Νίκο Ταχιάο έστειλε, δύο μέρες πριν τις αυτοδιοικητικές εκλογές, ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας Κυριάκος Μητσοτάκης.

«Είμαι εδώ για να υποστηρίξω την υποψηφιότητα του Νίκου Ταχιάου. Αν ψήφιζα στη Θεσσαλονίκη θα ψήφιζα τον Νίκο για δήμαρχο. Και το λέω γιατί έχω απόλυτο σεβασμό στις δημοτικές εκλογές», τόνισε, σημειώνοντας ότι «τα κομματικά χρίσματα δεν έχουν ιδιαίτερη σημασία».

Το πρωί ο κ. Μητσοτάκης, ο οποίος βρίσκεται στη Θεσσαλονίκη, επισκέφθηκε το εκλογικό κέντρο του «εκλεκτού» της ΝΔ και είχε συνάντηση μαζί του.

Κατά τη σύντομη ομιλία του ο κ. Μητσοτάκης εξέφρασε τη βεβαιότητα του ότι επόμενος δήμαρχος θα είναι ο Νίκος Ταχιάος και περιφερειάρχης ο Απόστολος Τζιτζικώστας.

«Η χώρα αξίζει καλύτερα, έτσι και η Θεσσαλονίκη αξίζει, είναι η πρωτεύουσα της Μακεδονίας, στη Θεσσαλονίκη χτυπάει η καρδιά της Ελλάδος. Είμαι εδώ για την επόμενη μέρα, εφόσον μας εμπιστευτεί ο λαός για να δουλέψω μαζί με την επόμενη δημοτική αρχή γιατί είμαι σίγουρος ότι θα είναι ο Νίκος Ταχιάος, μαζί με τον Απόστολο Τζιτζικώστα γιατί είμαι σίγουρος ότι θα είναι περιφερειάρχης, για να αντιμετωπίσουμε τις προκλήσεις», σημείωσε, διαβεβαιώνοντας πως «θα είναι αρωγός στην επόμενη δημοτική και περιφερειακή αρχή».

Απαντώντας στην τοποθέτηση του υποψήφιου δημάρχου για το κλείσιμο των δρόμων όταν έρχεται ο πρωθυπουργός στην πόλη ο κ. Μητσοτάκης σημείωσε: «Όταν κυκλοφορώ στην πόλη οι δρόμοι είναι πάντα ανοιχτοί, και έτσι είναι ανοιχτός ο δρόμος για μια μεγάλη πολιτική νίκη το βράδυ της Κυριακής».

Ο κ. Μητσοτάκης έστειλε μήνυμα ότι την Κυριακή η χώρα γυρίζει σελίδα. «Είμαι απολύτως σίγουρος ότι σε κάτι παραπάνω από 48 ώρες, το βράδυ της Κυριακής δεν θα υπάρχει κανένας Έλληνας και καμία Ελληνίδα που θα έχει την παραμικρή αμφιβολία ότι η Ελλάδα γυρίζει σελίδα και ότι συντελείται ήδη μια μεγάλη πολιτική αλλαγή. Απόψε το βράδυ από το λιμάνι θα στείλουμε το μήνυμα της μεγάλης νίκης», τόνισε.

Αναφερόμενος σε θέματα εγκληματικότητας, έστειλε μήνυμα ότι θα επαναφέρει τον νόμο και την τάξη στη χώρα. «Θα πετάξουμε τους κουκουλοφόρους έξω από τα πανεπιστήμια, οι Έλληνες πολίτες έχουν δικαίωμα να αισθάνονται και πάλι ασφαλείς», υπογράμμισε.

Και οι δύο άντρες αναφέρθηκαν στο θέμα του μετρό Θεσσαλονίκης. «Δεν τιμά τη Θεσσαλονίκη η εικόνα των μουσαμάδων και των ακίνητων βαγονιών. Προσβάλει τη Θεσσαλονίκη αυτή η εικόνα», σημείωσε ο κ. Μητσοτάκης. Σχολιάζοντας το θέμα του Μετρό ο κ. Ταχιάος υπογράμμισε: «Θα έχετε δει το φαινόμενο των διαρκών εγκαινίων του τίποτα στο Μετρό. Μουσαμάδες στον έναν σταθμό, ένα ακίνητο βαγόνι, όπου η παρέα της Θεσσαλονίκης χαριεντιζόταν μεταξύ της, ήταν το πλέον πρόσφατο σύμπτωμα. Αυτό εφόσον εκλεγώ δήμαρχος, θα το θεωρώ προσβολή. Ελπίζω καμία κυβέρνηση της ΝΔ του Κυριάκου Μητσοτάκη δεν θα αντιμετωπίζει τη Θεσσαλονίκη ως ιθαγενείς», τόνισε.

Ο υποψήφιος δήμαρχος Νίκος Ταχιάος ευχαρίστησε αρχικά τον πρόεδρο της ΝΔ για την επίσκεψη. «Όταν ανακοινώσατε την απόφασή σας να είμαι υποψήφιος δήμαρχος, σας είπα ότι είναι τιμή για μένα, ο ρόλος που μου αναθέτετε», σημείωσε.

«Βρίσκεται στο κέντρο της πόλης προεδρεύει η παραβατικότητα. Νομίζω ότι είναι απαίτηση του λαού της Θεσσαλονίκης και δική μου εφόσον ο λαός με εκλέξει δήμαρχο, να σταματήσει αυτό το φαινόμενο στην πόλη. Αυτό που θα ζητήσω από τον υπουργό δημοσίας τάξης και από την κυβέρνηση που εύχομαι να σχηματίσετε, είναι μηδενική ανοχή στην παραβατικότητα στη Θεσσαλονίκη», σημείωσε.

Κάλεσε επίσης τον πρόεδρο του κόμματος να δοθεί λύση στο θέμα των συγκοινωνιών της πόλης. «Θα με βρείτε να πιέζω την κυβέρνησή σας να λυθεί αυτό το πρόβλημα», τόνισε.

Από νωρίς γαλάζια στελέχη της Θεσσαλονίκης, βουλευτές καθώς και υποψήφιοι σύμβουλοι του συνδυασμού είχαν κατακλύσει το εκλογικό κέντρο, που βρίσκεται επί της οδού Τσιμισκή.

 Ο κ. Μητσοτάκης το απόγευμα θα πραγματοποιήσει την κεντρική προεκλογική του συγκέντρωση για τις ευρωεκλογές στην Α' Προβλήτα του Λιμανιού της Θεσσαλονίκης.