Skip to main content

Παρέμβαση Μητσοτάκη για ΑΠΘ: Ο ΣΥΡΙΖΑ να διαλέξει, με τη βιβλιοθήκη ή με τη βαριοπούλα

Ο πρωθυπουργός επιτέθηκε στον ΣΥΡΙΖΑ λέγοντας πως το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης θα πρέπει να διαλέξει «βιβλιοθήκη ή βαριοπούλα»

Αυστηρό μήνυμα λίγες ώρες μετά τα επεισόδια που σημειώθηκαν χθες στο Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης έστειλε ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης μιλώντας στη συνεδρίαση του υπουργικού συμβουλίου.

Ο πρωθυπουργός επανέλαβε την αποφασιστηκότητα της κυβέρνησης για την κατασκευή της βιβλιοθήκης.

Κατά την τοποθέτησή του ο κ. Μητσοτάκης επιτέθηκε στον ΣΥΡΙΖΑ λέγοντας πως το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης θα πρέπει να διαλέξει «βιβλιοθήκη ή βαριοπούλα».

«Η Πολιτεία δεν θα επιτρέψει σε κάποιους να μπαίνουν στα πανεπιστήμια με βαριοπούλες», είπε χαρακτηριστικά

Ο πρωθυπουργός αναφερόμενος στα ελληνοτουρκικά τόνισε ότι «δεν θα ανοίξουμε διάλογο με το ανιστόρητο, το παράνομο. Μένουμε πιστοί στη διεθνή νομιμότητα. Οσοι επιλέγουν να σταθούν απέναντι μας, απέναντι στο διεθνές δίκαιο και απέναντι στο ΝΑΤΟ, εμείς δεν μπορούμε να κάνουμε διάλογο μαζί. Αυτό δεν σημαίνει ότι δεν θα υπερασπιζόμαστε τα δικαιώματα μας και δεν θα επικοινωνούμε στα διεθνή φόρα όσα παράνομα συμβαίνουν».

Εστιάζοντας στη συνέχεια στο ζήτημα της ενεργειακής κρίσης ο πρωθυπουργός τόνισε πως «εφαρμόζουμε ήδη ένα από τα μεγαλύτερα προγράμματα στήριξης στην Ευρώπη» και εκτίμησε πως σε λίγες μέρες - στα μέσα Ιουνίου - θα έχει ανοίξει η σχετική πλατφόρμα ώστε να καλυφθεί αναδρομικά το 60% των πρόσθετων ανατιμήσεων στο ρεύμα. Αυτές οι εκπτώσεις απλώνονται στους περισσότερους πολίτες ανεξαρτήτως της κατανάλωσής τους, συμπλήρωσε. Ανέφερε ακόμη ότι από 1ης Ιουλίου θα ισχύσει και ο νέος μηχανισμός που στην πράξη εξουδετερώνει τη ρήτρα αναπροσαρμογής και έτσι οι επόμενοι λογαριασμοί θα είναι πολύ πιο ισορροπημένοι.