Skip to main content

Μητσοτάκης: Εκτίμησή μου είναι πως η εστίαση θα ανοίξει μετά το Πάσχα

Ο πρωθυπουργός, μιλώντας στη Βουλή, εξέφρασε την εκτίμηση ότι η εστίαση θα ανοίξει μετά το Πάσχα - Τι είπε για τα self test και τα εμβόλια

Το ενδεχόμενο να επανέλθουν οι περιορισμοί, εάν παρατηρηθούν φαινόμενα συνωστισμού τις επόμενες ημέρες, επισήμανε ο πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης, κατά την ομιλία του στην προ ημερησίας διατάξεως συζήτηση στη Βουλή για τη διαχείριση της πανδημίας.

Κατά την τριτολογία του, μάλιστα ο κ.Μητσοτάκης εξέφρασε την εκτίμηση ότι η εστίαση θα ανοίξει μετά το Πάσχα.

«Στον τομέα της εστίασης 6 στις 7 επιχειρήσεις πήραν κάποιου είδους επιστρεπτέας προκαταβολής. Παρά τις μεγάλες οικονομικές δυσκολίες και λαμβάνοντας υπ'οψη  το μέγεθος της ύφεσης, η κυβέρνηση κινήθηκε γρήγορα και ανταποκρίθηκε σε μεγάλο βαθμό στις απαιτήσεις της μικρομεσαίας επιχειρηματικότητας. Αυτό δε σημαίνει πως η ανάκαμψη την επόμενη ημέρα θα είναι αυτόματη. θα χρειαστεί ενίσχυση και την επόμενη ημέρα. Εκτίμηση μου είναι πως η εστίαση θα ανοίξει μετά το Πάσχα βάσει των τωρινών επιδημιολογικών δεδομένων», σημείωσε ο πρωθυπουργός.

Ο κ. Μητσοτάκης εξήγησε το νέο μείγμα μέτρων και τη νέα στρατηγική για την αντιμετώπιση της πανδημίας, που συνίσταται στα self test και στα εμβόλια, μην παραλείποντας να επιρρίψει ευθύνες στην Κομισιόν για τις καθυστερήσεις στις παραλαβές εμβολίων.

«Φθάνουμε στο τέλος της νύχτας. Δικό μας χρέος είναι να φέρουμε πιο κοντά το φωτεινό ξημέρωμα. Να φτάσουμε στο Πάσχα πιο ασφαλείς και στο καλοκαίρι πιο ελεύθεροι» υπογράμμισε στην πρωτολογία του ο πρωθυπουργός.