Skip to main content

Μητσοτάκης: Από σήμερα είναι παρελθόν τα capital controls

Όπως επισήμανε ο πρωθυπουργός, σε συνεννόηση με την Eθνική Tράπεζα κλείνει οριστικά ένας 4ετής κύκλος ανασφάλειας και καταργούνται τα capital controls

«Από σήμερα τα capital controls είναι παρελθόν», τόνισε ο πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης από το βήμα της Βουλής καταχειροκροτούμενος από τους βουλευτές στα έδρανα.

Ο κ. Μητσοτάκης υπογράμμισε ότι μετά τις εκλογές αποκαταστάθηκε η εμπιστοσύνη στο ελληνικό τραπεζικό σύστημα και την ελληνική οικονομία.

«Τα capital controls ήταν αποκορύφωμα της καταστροφικής πολιτικής του κ. Τσίπρα. Ηταν το αποτέλεσμα του κλεισίματος των ελληνικών τραπεζών την 28η Ιουνίου του 2015. Τα Αποτέλεσμα των εκλογών της 7 Ιουλίου αποκατέστησαν την εμπιστοσύνη στην ελληνική οικονομία και στο τραπεζικό μας σύστημα. Κλείνει ένας τετραετής κύκλος ανασφάλειας και ύστερα από 50 μήνες τα capital controls καταργούνται. Ανοίγει σε μία δύσκολη διεθνή συγκυρία, για τη χώρα μας ένας νέος κύκλος αισιοδοξίας και για την οικονομία και για το τραπεζικό σύστημα, για την Ελλάδα που θέλουμε για την Ελλάδα που αξίζουμε», σημείωσε χαρακτηριστικά.