Skip to main content

Μητσοτάκης: Από τον Ιανουάριο του 2020 οι πρώτες μειώσεις φόρων

Δέσμευση προέδρου της ΝΔ για πακέτο που περιλαμβάνει μείωση εισαγωγικού φορολογικού συντελεστή για μισθωτούς, συνταξιούχους, επαγγελματίες, αγρότες.

Οι πρώτες μειώσεις φόρων θα ισχύσουν από τον Ιανούριο του 2020 είπε, από την Ελευσίνα, ο Κυριάκος Μητσοτάκης.

Ο πρόεδρος της Ν.Δ. δεσμεύτηκε για φορολογικό πακέτο που περιλαμβάνει μείωση του εισαγωγικού φορολογικού συντελεστή για μισθωτούς, συνταξιούχους, επαγγελματίες και αγρότες από 22% σε 9% για εισοδήματα μέχρι 10.000 ευρώ. Επίσης, σταδιακή κατάργηση του τέλους επιτηδεύματος και της ειδικής εισφοράς αλληλεγγύης και μείωση του ΦΠΑ σε δύο βασικούς συντελεστές 11% και 22% με διατήρηση του υπερμειωμένου συντελεστή 6%. Επιπλέον, ανέφερε πως ο ΕΝΦΙΑ μειώνεται κατά 30% για όλους εντός διετίας.

Παράλληλα, μίλησε για άμεση χορήγηση του Ελάχιστου Εγγυημένου Εισοδήματος σε 800.000 πιο αδύναμους πολίτες, μέσω άμεσης αύξησης του προϋπολογισμού στο ένα δισ. ευρώ, καθώς και για μεγαλύτερη κάλυψη αριθμού ανέργων, μέσω ενίσχυσης του κονδυλίου κατά 200 εκατομμύρια ευρώ, όπως και για προώθηση προγράμματος απόκτησης ψηφιακών δεξιοτήτων σε 50.000 μακροχρόνια ανέργους.

Ο κ. Μητσοτάκης κάλεσε τον Αλέξη Τσίπρα να σταματήσει να διαστρεβλώνει τις θέσεις της Νέας Δημοκρατίας, λέγοντας πως «αν θέλει, να του στείλω το πρόγραμμά μας στο Μαξίμου, αν και δεν θα λαμβάνει για πολύ καιρό αλληλογραφία εκεί».