Skip to main content

Μητσοτάκης: Με συχνά μοριακά τεστ στις τάξεις οι ανεμβολίαστοι εκπαιδευτικοί

Ο πρωθυπουργός απηύθυνε νέα έκκληση προς όλους τους εκπαιδευτικούς να εμβολιαστούν, τονίζοντας ότι έχουν ευθύνη απέναντι στα παιδιά.

Δεν τίθεται προς το παρόν ζήτημα υποχρεωτικότητας εμβολιασμών στους εκπαιδευτικούς ανέφερε από το βήμα της Βουλής το πρωί της Τρίτης ο πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης.

Ειδικότερα, ανέφερε ότι «θέλουμε να επιστρέψουν τα παιδιά στο σχολείο με τη μεγαλύτερη δυνατή ασφάλεια» και στάθηκε στην ανάγκη να πειστούν οι ανεμβολίαστοι εκπαιδευτικοί να κάνουν το βήμα του εμβολιασμού.

Υποχρεωτικός εμβολιασμός εκπαιδευτικών

Ο κ. Μητσοτάκης σημείωσε ότι «μας απασχόλησε το ενδεχόμενο του υποχρεωτικού εμβολιασμού εκπαιδευτικών», ωστόσο συμπλήρωσε ότι αποφάσισε πως αυτή δεν θα ήταν στην παρούσα συγκυρία η ενδεδειγμένη λύση.

Όπως είπε, άνω του 70% των εκπαιδευτικών έχουν εμβολιαστεί, ωστόσο συμπλήρωσε ότι σημαντικός αριθμός δεν το έχει κάνει. Ο κ. Μητσοτάκης ανέφερε ότι το τέταρτο κύμα αφορά πρώτα τους ανεμβολίαστους.

Ευθύνη απέναντι στα παιδιά

Αναφερόμενους στους εκπαιδευτικούς, είπε ότι έχουν ευθύνη απέναντι στον εαυτό τους και απέναντι στην οικογένειά τους να εμβολιαστούν. «Έχουν όμως και μια ευθύνη απέναντι στα παιδιά να εμβολιαστούν» συμπλήρωσε και τόνισε ότι η αναπλήρωση ενός εκπαιδευτικού που αρρωσταίνει δεν είναι απλή υπόθεση.

Καταλήγοντας, απηύθυνε νέα έκκληση προς όλους τους εκπαιδευτικούς να εμβολιαστούν και πρόσθεσε ότι οι εκπαιδευτικοί που θα επιλέξουν να μην κάνουν το εμβόλιο, θα υποστούν μια πρόσθετη σημαντική ταλαιπωρία. Όπως είπε, θα ζητηθούν συχνά εργαστηριακά τεστ -όχι self test- προκειμένου να μπορούν να προσέλθουν στην τάξη.