Skip to main content

Εξαγγελία Μητσοτάκη: Σε 200.000 νοικοκυριά το μέρισμα

Οι μακροχρόνια άνεργοι, οι πολύτεκνοι και οι οικογένειες με προστατευόμενα τέκνα ΑμεΑ θα είναι οι ωφελούμενοι της έκτακτης ενίσχυσης.

Την προσεχή εβδομάδα θα γίνουν οι ανακοινώσεις σχετικά με τη διανομή του κοινωνικού μερίσματος, όπως ανακοίνωσε ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης, στην ομιλία του στο 13ο συνέδριο της ΝΔ.

Όπως είπε ο κ. Μητσοτάκης, δικαιούχοι θα είναι 200.000 νοικοκυριά που έχουν τη μεγαλύτερη ανάγκη: τους πιο αδύναμους από τους μακροχρόνια άνεργους, τις πολύτεκνες οικογένειες και τις οικογένειες με προστατευόμενα τέκνα ΑμΕΑ.

Παράλληλα, τις επόμενες εβδομάδες θα κατατεθεί το νομοσχέδιο για τις διαδηλώσεις στο κέντρο της Αθήνας, ούτως ώστε ν’ αποφεύγεται το φαινόμενο των κλειστών δρόμων. Σύμφωνα με όσα είπε ο πρωθυπουργός, το νομοσχέδιο θα εξασφαλίσει απόλυτο σεβασμό στο δικαίωμα της συνάθροισης, αλλά με βάση των όγκο της διαδήλωσης και την επιβάρυνση που προκαλεί η διαμαρτυρία μερικών δεκάδων στη ζωή εκατομμυρίων πολιτών, λέγοντας χαρακτηριστικά ότι «αυτό σημαίνει, επιτέλους, να είσαι με τους πολλούς και όχι με τους λίγους».