Skip to main content

Μητσοτάκης: Επιτακτική ανάγκη πιστής εφαρμογής της Συμφωνίας των Πρεσπών

Ο πρωθυπουργός υποδέχθηκε σήμερα το απόγευμα τον υπουργό Εξωτερικών της Βόρειας Μακεδονίας - Τα θέματα που τέθηκαν στο επίκεντρο.

Η πορεία των διμερών σχέσεων και ιδιαίτερα η ανάπτυξη της οικονομικής συνεργασίας και διασυνδεσιμότητας μεταξύ των δύο χωρών ήταν το κύριο αντικείμενο των συνομιλιών κατά τη διάρκεια της συνάντησης του πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη με τον υπουργό Εξωτερικών της Βόρειας Μακεδονίας, Μπουγιάρ Οσμάνι.

Κατά τη συνάντηση, η οποία πραγματοποιήθηκε σήμερα το απόγευμα στο Μέγαρο Μαξίμου παρουσία του υπουργού Εξωτερικών Νίκου Δένδια, συζητήθηκε, επίσης, η ευρωπαϊκή προοπτική της γειτονικής χώρας. Συγκεκριμένα -σύμφωνα με κυβερνητικές πηγές που επικαλείται το ΑΜΠΕ- ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης κατέστησε σαφές ότι είναι επιτακτική ανάγκη η πλήρης, συνεπής και καλή τη πίστει εφαρμογή της Συμφωνίας των Πρεσπών.

Στη συνάντηση από ελληνικής πλευράς εκτός του υπουργού Εξωτερικών, συμμετείχαν, ο υφυπουργός Εξωτερικών, αρμόδιος για την Οικονομική Διπλωματία και την Εξωστρέφεια, Κώστας Φραγκογιάννης και η διευθύντρια του διπλωματικού γραφείου του πρωθυπουργού, πρέσβης Ελένη Σουρανή.