Skip to main content

Μητσοτάκης για ΟΑΚΑ: Το Ολυμπιακό κέντρο γίνεται Ολυμπιακό πάρκο της Αθήνας

Το Ολυμπιακό κέντρο μετατρέπεται σε Ολυμπιακό πάρκο της Αθήνας, ανοιχτό για αθλητισμό αλλά και για ψυχαγωγία των κατοίκων,σύμφωνα με τον πρωθυπουργό.

Το σχέδιο για την ανάπλαση των εγκαταστάσεων του του Ολυμπιακού Αθλητικού Κέντρου Αθήνας (ΟΑΚΑ) παρουσίασε ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης σε ειδική εκδήλωση.

Ο πρωθυπουργός περιέγραψε πώς εγκαταστάσεις πολύ σημαντικές για τη χώρα αφέθηκαν στην τύχη τους μετά το 2004 και τόνισε πως «οι μεγάλες παρεμβάσεις δεν πρέπει να έχουν μόνο όγκο και έκταση. Πρέπει να διαθέτουν και προνοητικότητα στο σχεδιασμό τους, για τη διαρκή αθλητική και κοινωνική τους λειτουργία. Αυτήν την ισορροπία υποκαθιστούμε».

Το Master Plan για τον πλήρη εκσυγχρονισμό και την αξιοποίηση των εγκαταστάσεων εντάχθηκε στο Ταμείο Ανάκαμψης με προϋπολογισμό 43 εκατ. ευρώ. Έτσι, το Ολυμπιακό κέντρο μετατρέπεται σε Ολυμπιακό πάρκο της Αθήνας, ανοιχτό για αθλητισμό αλλά και για την ψυχαγωγία των κατοίκων.

Επίσης, η Βόρεια Αττική αποκτά ένα ακόμα χώρο πρασίνου, που θα συνδέεται με ένα νοητό νήμα με το Τατόι και το Παραλιακό Μέτωπο.

Με την ανάπλαση του ΟΑΚΑ θα δημιουργηθούν παραπάνω από 1.000 θέσεις εργασίας. Το αθλητικό κέντρο, που σήμερα στοιχίζει στον φορολογούμενο 7 εκατ. ευρώ το χρόνο, θα αποκτήσει ισοσκελισμένο προϋπολογισμό σε 3 χρόνια και θα καταστεί κερδοφόρο σε 5 χρόνια, έτσι ώστε να μπορεί να χρηματοδοτεί τουλάχιστον τη συντήρησή του.