Skip to main content

Η αναφορά του Μητσοτάκη για τον ΟΑΣΘ και τη μετάδοση του κορωνοϊού

Στην κατάσταση στον ΟΑΣΘ εν μέσω πανδημίας έκανε αναφορά στη δευτερολογία του στη Βουλή ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης.

Επίθεση στον ΣΥΡΙΖΑ για τον ΟΑΣΘ εξαπέλυσε ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης, στο τέλος της δευτερολογίας του κατά τη συνεδρίαση της Ολομέλειας της Βουλής για την κατάσταση με την πανδημία στη χώρα μας.

«Μας παρέδωσε ο ΣΥΡΙΖΑ ένας ΟΑΣΘ διαλυμένο» ανέφερε ο κ. Μητσοτάκης, τονίζοντας πως «προσθέσαμε λεωφορεία με όσο το δυνατό μεγαλύτερη ταχύτητα».

«Υπάρχουν μελέτες οι οποίες λένε ότι τα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς δεν παίζουν τον πιο σημαντικό ρόλο στη διάδοση του ιού. Σχετική έρευνα από τη Γαλλία λέει ότι σε σχέση με άλλες εστίες πιθανής διάδοσης, μόλις το 1,2% των covid clusters συνδέονται με τα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς. Αυτά είναι στοιχεία, δεν λέω ότι μας ικανοποιεί η εικόνα, όχι μόνο λόγο covid» σημείωσε ο πρωθυπουργός τονίζοντας πως «έχουμε υποχρέωση και είναι δέσμευσή μας να στηρίξουμε τα ΜΜΜ».

«Εάν πράγματι το έργο σας στις εντατικές και μέσα μεταφοράς ήταν τόσο πετυχημένο φαντάζομαι ότι θα τα αναδεικνύατε» κατέληξε ο κ. Μητσοτάκης.

Ο πρωθυπουργός ξεκίνησε τη δευτερολογία του με «πυρά» κατά του προηγούμενου ομιλητή, του επικεφαλής του ΜεΡΑ 25 Γιάνη Βαρουφάκη, λέγοντας ότι τον βαραίνουν ευθύνες για το τρίτο μνημόνιο και το κλείσιμο των τραπεζών.

«Δεν ήταν ούτε εικόνα, ούτε λεξιλόγιο αυτό κ. Βαρουφάκη» είπε ο Κυριάκος Μητσοτάκης και σημείωσε: «Δεν ξεχάσαμε τις ευθύνες σας για την κατάσταση που οδηγήσατε τις τράπεζες, το "αγάπη μου έκλεισα τις τράπεζες" και την ίδια ώρα έκλαιγαν οι συνταξιούχοι, ούτε όταν φωτογραφιζόσασταν σε life style περιοδικά».

Ο πρωθυπουργός επιτέθηκε και στον Αλέξη Τσίπρα, λέγοντας ότι «διένειμε το κείμενο της ομιλίας του πριν με ακούσει».

Απευθυνόμενος στον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ, σχολίασε πως «είναι ενδιαφέρον ότι στην πρώτη σελίδα ξεκινάτε για το πόσο αυτάρεσκος ήμουν στην ομιλία μου. Τα γράψατε πριν με ακούσετε. Δεν εκφώνησα την ομιλία που θα πω, και εσείς είχατε μοιράσατε την ομιλία σας στους δημοσιογράφους. Είναι σοβαρά πράγματα αυτά κ.Τσίπρα;» διερωτήθηκε.

Ο κ. Μητσοτάκης αναφέρθηκε στην αντιπαράθεση για τις κλίνες ΜΕΘ από δωρεά της Βουλής στο νοσοκομείο «Σωτηρία» και στάθηκε στην ανάρτηση του Παύλου Πολάκη σε βάρος του Κώστα Τασούλα για το θέμα, ενώ επιτέθηκε στον κ. Τσίπρα, κατηγορώντας τον για «Πολακισμό».

«Δεν μπορώ να αφήσω ασχολίαστο το ότι υπήρξε αντιπαράθεση για το πόσες ΜΕΘ λειτουργούν στο "Σωτηρία". Είπατε κ. Τσίπρα ότι λειτουργούν εννέα, ενώ εμείς ξέρουμε από την ενημέρωση που είχαμε από τον διοικητή του νοσοκομείου ότι λειτουργούν όλες. Αυτό μετέφερε ο πρόεδρος της Βουλής. Μετά ο κ. Πολάκης με ένα χυδαίο υβρεολόγιο επιτέθηκε κατά του προέδρου της Βουλής ότι είναι ψεύτης. Ή η πληροφόρηση που έχουμε δεν είναι ακριβής, οπότε θα απομακρυνθεί ο διοικητής, ή ο Πολακης λέει ψέματα και πρέπει να τον απομακρύνετε για τον τρόπο με τον οποίο εκφράζεται» είπε ο πρωθυπουργός.

Για τον τρόπο έκφρασης του κ. Πολάκη σημείωσε πως «το πρόβλημα δεν είναι ο κ. Πολάκης. Το πρόβλημα είναι ο "Πολακισμός", ένα μείγμα ειρωνείας αλαζονείας, ψευτομαγκιάς ψεμάτων και ανορθολογισμού».

Απευθυνόμενος εκ νέου στον κ. Τσίπρα, ο Κυριάκος Μητσοτάκης είπε: «Αυτό σημαίνει "Πολακισμός", μόνο που ούτε εσείς μπορείτε να αποστείτε, γιατί κι εσείς έχετε τέτοια χαρακτηριστικά. Ο Πολακης ήταν απών, αλλά το πνεύμα του ήταν εδώ» είπε.

Ο κ. Μητσοτάκης κατηγόρησε τον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ για ανεπάρκεια, κι αναρωτήθηκε εάν «έχετε την αίσθηση ότι έχετε πολιτικό κεφάλαιο να καταναλώσετε χρησιμοποιώντας αυτόν τον λόγο;». «Δεν είστε πια ο φέρελπις πολιτικός, αλλά είστε ο αποτυχημένος τέως πρωθυπουργός, και αυτό είναι η κρίση του λαού» σημείωσε ο πρωθυπουργός.