Skip to main content

Θεσσαλονίκη-Μητσοτάκης για Ογκολογικό: Το υπ. Υγείας θα αποφασίσει για τον κατάλληλο χώρο

Ο πρωθυπουργός είπε ότι σειρά προς αξιοποίηση έχει το στρατόπεδο Καρατάσιου - Άφησε ανοιχτή τη χωροθέτηση του νοσοκομείου στο Καρατάσιου ή στη Λητή.

Η χωροθέτηση του νέου Ογκολογικού νοσοκομείου στη Θεσσαλονίκη προβληματίζει την κυβέρνηση, όπως προέκυψε κι από την απάντηση που έδωσε ο πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης, στο πηγαδάκι που στήθηκε στο πρώην στρατόπεδο Παύλου Μελά.

Ο μητροπολίτης Νεαπόλεως και Σταυρουπόλεως κ.κ. Βαρνάβας, ο υφυπουργός Μακεδονίας – Θράκης, Σταύρος Καλαφάτης, ο περιφερειάρχης, Απόστολος Τζιτζικώστας, και οι βουλευτές που βρέθηκαν στο πρώην στρατόπεδο άνοιξαν κουβέντα με τον πρωθυπουργό για την αξιοποίηση των στρατοπέδων εντός του πολεοδομικού συγκροτήματος Θεσσαλονίκης.

Μεταξύ αυτών ο κ. Βαρνάβας προέκρινε το πρώην στρατόπεδο Καρατάσιου, ζητώντας από τον πρωθυπουργό να προωθήσει την αξιοποίησή του, καθώς ο χώρος είναι κρίσιμος για τη δυτική Θεσσαλονίκη.

Ο κ. Μητσοτάκης επισήμανε ότι «θα έρθει και η σειρά του».

Η κουβέντα επεκτάθηκε στη δυνατότητα να φιλοξενήσει το Καρατάσιου το νέο Ογκολογικό νοσοκομείο, που όμως διεκδικεί και η περιοχή της Λητής. Ο πρωθυπουργός φαίνεται ότι ήταν ενημερωμένος και είπε πως όντως για την περιοχή της Λητής υπάρχουν ορισμένα μειονεκτήματα (διέλευση Δερβενίου το χειμώνα κ.ά.), όμως απέφυγε να πάρει οποιαδήποτε θέση, λέγοντας χαρακτηριστικά πως το νέο Ογκολογικό νοσοκομείο θα γίνει εκεί που πρέπει να γίνει κι αυτό θα το αποφασίσει το υπουργείο Υγείας και οι αρμόδιες υπηρεσίες, λαμβάνοντας την καλύτερη απόφαση για τον πιο κατάλληλο χώρο».