Skip to main content

Μητσοτάκης για Πολυτεχνείο: Να τελειώνουμε με τα ιδεολογικά άβατα

«Σας τα είπα για την Αντίσταση θα τα ακούσετε και για το Πολυτεχνείο» είπε ο πρωθυπουργός αναφερόμενος στον φετινό εορτασμό της 17ης Νοεμβρίου.

Στην πορεία του Πολυτεχνείου και τον τρόπο που θα εορταστεί φέτος αναφέρθηκε ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης, στη δευτερολογία του στη Βουλή, ξεσπώντας με αφορμή τις δηλώσεις του επικεφαλής του ΜέΡΑ25, Γιάνη Βαρουφάκη.

«Αντιπαρέρχομαι όλες αυτές τις - και χρησιμοποιώ βαριά λέξη συνειδητά- τις σαχλαμάρες που είπε ο κ. Βαρουφάκης ότι το Πολυτεχνείο τάχα είναι ταυτισμένο με το ακροδεξιό μας dna. Και στο Πολυτεχνείο υπήρχαν πολίτες όλων των πολιτικών παρατάξεων απλά κάποιοι έχτισαν καριέρα πάνω στο Πολυτεχνείο» είπε ανεβάζοντας ο κ. Μητσοτάκης ανεβάζοντας τους τόνους. «Υπάρχουν κι άλλοι που κράτησαν την αντίσταση για τον εαυτό τους. Πάλι θα μας πείτε πως ήταν αριστεροί στο Πολυτεχνείο. Απλά κάποιοι δεν έχτισαν καριέρα πάνω στο Πολυτεχνείο, να το θυμούνται όποτε τους βολεύει» πρόσθεσε ο πρωθυπουργός, με τους βουλευτές της ΝΔ να ξεσπούν σε χειροκροτήματα.

«Άντε να τελειώνουμε πια με αυτά τα ιδεολογικά άβατα σε αυτή την αίθουσα. Αρκετά πια. Σας τα είπα για την Αντίσταση θα τα ακούσετε και για το Πολυτεχνείο» κατέληξε.