Skip to main content

Μητσοτάκης: Η κυβέρνηση μοιράζει το υστέρημα των πολιτών

Δεν πρόκειται για 13η σύνταξη, καθώς είναι ένα μέτρο που θα στοίχιζε 2,2 δισ. ευρώ και η κυβέρνηση κατέβαλε 800 εκατ. ευρώ, τόνισε ο πρόεδρος της ΝΔ.

Για το πρόγραμμα της ΝΔ αλλά και την απόφαση της κυβέρνησης να προχωρήσει σε μέτρα και παροχές λίγες ημέρες πριν την εκλογές μίλησε ο πρόεδρος της ΝΔ, Κυριάκος Μητσοτάκης.

«Καταρχάς μας έχει πει η κυβέρνηση ότι ακολουθεί ταξική πολιτική. Υπερφορολόγησε την μεσαία τάξη. Έβγαλε μεγαλύτερα πλεονάσματα από αυτά που της ζητούσαν για να τα μοιράσει προεκλογικά. Αυτή είναι λάθος πολιτική. Πάντα γίνονταν προεκλογικές παροχές πριν τις εκλογές αλλά 5 ημέρες πριν δεν θυμάμαι να έχει μοιραστεί επίδομα. Σήμερα μοιράζουμε το υστέρημα», είπε σε συνέντευξη του στον Alpha ο Κυριάκος Μητσοτάκης.

Για το επίδομα στους συνταξιούχους επανέλαβε ότι δεν πρόκειται για την 13η σύνταξη, καθώς είναι ένα μέτρο που θα στοίχιζε 2,2 δισ. ευρώ και η κυβέρνηση κατέβαλε 800 εκατ. ευρώ.

«Είναι καλοδεχούμενο αλλά δεν είναι 13η σύνταξη. Δεν είναι μόνο τα χρήματα που έχει ο συνταξιούχους. Η σύνταξη μπορεί να είναι το μόνο εισόδημα της οικογένειας. Η πραγματική βοήθεια δεν είναι να τον υποστηρίζουμε μία φορά το χρόνο με ένα επίδομα αλλά πως θα βρούμε δουλειά στα παιδιά και τα εγγόνια του. Το μεγαλύτερο πρόβλημα της χώρας μας είναι οι μακροχρόνια άνεργοι και στα νοικοκυριά που δεν εργάζεται κανείς», τόνισε ο πρόεδρος της ΝΔ.

Επιπλέον υπογράμμισε ότι ο ίδιος εξαγγέλλει μόνο όσα μπορεί να εφαρμόσει. «Επιμένω να εξαγγέλλω λίγα και καλά. Δεν έχω πει ότι θα καταργήσω τον ΕΝΦΙΑ. Είπα ότι θα τον μειώσω γιατί τόσο αντέχουμε. Είναι κοστολογημένα αυτά που λέμε. Είναι ρεαλιστικά. Προφανώς και έχουμε τα περιθώρια και την δυνατότητα υπό την προϋπόθεση ότι θα αναπτυχθεί συνολικά η οικονομία», σημείωσε ο Κυριάκος Μητσοτάκης.

Ξεκαθάρισε ότι η χώρα δεν αντέχει μία παρατεταμένη προεκλογική περίοδο. «Πρέπει τα πράγματα να ξεκαθαρίσουν. Θα ήθελα το αποτέλεσμα το βράδυ των ευρωεκλογών να είναι τόσο ξεκάθαρο που να προχωρήσουμε σε εξελίξεις», είπε ο πρόεδρος της ΝΔ.
 
Και συνέχισε: «Μετά τις εκλογές όλοι θα κάνουμε ταμείο. Θα δούμε πως πήγαμε. Θα διορθώσουμε τα όποια λάθη μας. Έχω απόλυτη εμπιστοσύνη στην κρίση του ελληνικού λαού. Αυτό που με χαροποιεί ότι μετά από 3 χρόνια στην προεδρία της ΝΔ, η ΝΔ είναι απόλυτα ενωμένη, απόλυτα συσπειρωμένη και αρκετά ανανεωμένη. Κάνουμε μεγάλο άνοιγμα στην κοινωνία φέρνουμε πολύ νέο κόσμο στη ΝΔ και θέλω οι πολίτες να δουν αυτήν την ανανεωμένη ΝΔ».

Παράλληλα ανέφερε ότι εάν η ΝΔ εκλεγεί κυβέρνηση έχει έτοιμα «σημαντικά νομοθετήματα», όπως κατάργηση του ασύλου στα πανεπιστήμια και παρέμβαση στην τριτοβάθμια εκπαίδευση και απλοποίηση της γραφειοκρατίας, για τον πρώτο χρόνο της κυβερνητικής θητείας της.