Skip to main content

Μητσοτάκης: Η ΝΔ θα αυξήσει το εισόδημα εργαζομένων και συνταξιούχων

Για μένα, όσο σημαντική είναι η στήριξη των συνταξιούχων, άλλο τόσο σημαντική είναι και η δημιουργία θέσεων εργασίας, τόνισε ο κ. Μητσοτάκης.

Την κατηγορηματική διαβεβαίωση ότι η ΝΔ όχι μόνο δεν σκοπεύει να μειώσει το εισόδημα των συνταξιούχων, όπως την κατηγορεί ο ΣΥΡΙΖΑ, αλλά ότι θα αυξήσει τα εισοδήματα των εργαζομένων και των συνταξιούχων έδωσε ο Κυριάκος Μητσοτάκης.

Σε χθεσινή του συνέντευξη στο Action 24 και στους κ. Γιώργο Κουβαρά, Χριστίνα Κοραή και Αντώνη Παπαγιαννίδη ο κ. Μητσοτάκης ρωτήθηκε ευθέως αν αυτό που ο κ. Τσίπρας ονομάζει «13η σύνταξη» και η ΝΔ το αποδομεί ως «προεκλογικό επίδομα» θα συνεχιστεί αν η ΝΔ γίνει κυβέρνηση. Ο πρόεδρος της ΝΔ ξεκαθάρισε ότι η ενίσχυση του εισοδήματος των χαμηλοσυνταξιούχων θα συνεχιστεί και τόνισε ότι κεντρικός στόχος της ΝΔ είναι να διασφαλιστούν οι αναπτυξιακές συνθήκες προκειμένου αυτή η ενίσχυση να γίνει μόνιμη και -κυρίως- να προέρχεται από τις πραγματικές δυνατότητες της οικονομίας και όχι από την φορολογική εξόντωση της μεσαίας τάξης.

«Για μένα, όσο σημαντική είναι η στήριξη των συνταξιούχων, άλλο τόσο σημαντική είναι και η δημιουργία θέσεων εργασίας, ώστε ο συνταξιούχος να μην αναγκάζεται να δίνει 200 ή 300 ευρώ για να στηρίζει το άνεργο παιδί του, το άνεργο εγγόνι. Διότι αυτή είναι η πραγματικότητα της μέσης ελληνικής οικογένειας. Και δεν θα κουραστώ να το λέω: Οι πιο αδύναμοι, οι πιο ευάλωτοι σήμερα στην ελληνική κοινωνία είναι οι μακροχρόνια άνεργοι» τόνισε.

Ο κ. Μητσοτάκης έδωσε τριπλή διαβεβαίωση:

Πρώτον, το εισόδημα των συνταξιούχων θα συνεχίσει να ενισχύεται και η στήριξη αυτή δεν θα δίνεται λίγες μέρες προ των εκλογών για ψηφοθηρικούς λόγους. «Θέλουμε ένα μόνιμο μηχανισμό στήριξης, ειδικά των χαμηλοσυνταξιούχων, σε μια εποχή που έχει κοπεί και το ΕΚΑΣ» τόνισε.

Δεύτερον, τόσο οι συνταξιούχοι όσο και οι μισθωτοί θα προστατευτούν έναντι της απώλειας εισοδήματος που θα επέφερε η μείωση του αφορολόγητου που ψήφισε ο κ. Τσίπρας. Ο κ. Μητσοτάκης δεσμεύτηκε ότι η ΝΔ θα διατηρήσει το αφορολόγητο και δεν θα εφαρμόσει την περικοπή που ψήφισε ο ΣΥΡΙΖΑ και η οποία απειλεί με περικοπή ακόμη και την 12η σύνταξη

Τρίτον, ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας τόνισε ότι η δημιουργία νέων και καλά αμειβόμενων θέσεων εργασίας σε συνδυασμό με τη δραστική μείωση των φόρων θα είναι η αδιαπραγμάτευτη κυβερνητική του προτεραιότητα για να αυξηθεί το πραγματικό διαθέσιμο εισόδημα τόσο για των εργαζόμενων όσο και των συνταξιούχων.

Ο κ. Μητσοτάκης επανέλαβε, τέλος, ότι η μόνη ορθή πολιτική για τη χώρα είναι η αύξηση της πίτας μέσω της ανάπτυξης μιλώντας για μια οικονομία η οποία «πραγματικά υπεραποδίδει και δεν υπερφορολογεί τη μεσαία τάξη. «Προτάσσω το στόχο μιας γρήγορης ανάπτυξης μέσω ιδιωτικών επενδύσεων, διότι μόνο έτσι θα μεγαλώσει η πίτα για να μπορούμε να έχουμε τον τρόπο να υποστηρίζουμε σταθερά, κάθε χρόνο, αυτούς που έχουν μεγαλύτερη ανάγκη» ανέφερε χαρακτηριστικά ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας.