Skip to main content

Μητσοτάκης: Πολλαπλασιαστής ισχύος τα Rafale - Δείγμα ότι η Ελλάδα αλλάζει και ακμάζει

«Για την απόκτηση των Rafale δεν έχουμε την ανάγκη άδειας κανενός» - Απαλλάσσονται από κάθε φόρο τα πτητικά και καταδυτικά επιδόματα ένστολων

Τα νέα Rafale υποδέχτηκε ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης, στη διάρκεια της τελετής άφιξης των αεροσκαφών από τη Γαλλία στην 114 Πτέρυγα Μάχης στην Τανάγρα. Στις 12:45 προσγειώθηκε το πρώτο μαχητικό αεροσκάφος Rafale, ενώ νωρίτερα τα γαλλικά μαχητικά είχαν πραγματοποιήσει διέλευση πάνω από την Ακρόπολη. 

Ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης, κατά τον χαιρετισμό του, τόνισε ότι «υπερήφανη η πατρίδα μας υποδέχεται τα πρώτα 6 από τα υπερσύγχρονα Rafale», χαρακτηρίζοντάς τα «έναν πολλαπλασιαστή ισχύος που θωρακίζει τη χώρα μας, ένα σαφές δείγμα της Ελλάδας που αλλάζει και ακμάζει».

Διαβάστε ακόμη:

- Rafale: Ελλάδα θα φανούμε αντάξιοι των προσδοκιών σου, το συγκινητικό μήνυμα πιλότου (vid)

- Έφτασαν τα πρώτα Rafale και πέταξαν πάνω από την Ακρόπολη - Δείτε live την τελετή υποδοχής

«Τα πτητικά και καταδυτικά επιδόματα απαλλάσσονται από κάθε φόρο», τόνισε στο πλαίσιο της ομιλίας του, ενώ σε άλλο σημείο υπογράμμισε ότι «η ανάπτυξη της χώρας πρέπει να πλαισιώνεται από την εθνική της ασφάλεια».

«Για την απόκτηση των Rafale δεν έχουμε την ανάγκη άδειας κανενός», είπε, σημειώνοντας ότι η πατρίδα μας «όπως κλείνει την πόρτα κάθε απειλής, κρατάει ανοιχτά τα παράθυρα του διαλόγου».

«Οι ριπές του ανέμου είναι έτοιμες να φυλάξουν τους ελληνικούς ουρανούς. Για την απόκτηση των Rafale, δεν έχουμε ανάγκη την άδεια κανενός. Δεν θα κουραστώ να επαναλαμβάνω πως με την ίδια αποφασιστικότητα που κλείνουμε την πόρτα σε κάθε απειλή, κρατάμε ανοιχτά τα παράθυρα διαλόγου. Τα νέα μαχητικά θα ενταχθούν στη μοίρα Γεράκι. Όπως "Ιέραξ" ονομάστηκε ένα από τα πρώτα στατιωτικά αεροπλάνα που έλαβε ξανά η Ελλάδα πριν από 110 χρόνια από τη Γαλλία επί Ελευθερίου Βεμιζέλου. Ακολούθησαν χρόνια ακμής και θριάμβων για την Ελλάδα. Καλωσορίζω τους χειριστές των Rafale, που τα έφεραν εδώ από τη Γαλλία, με τα λόγια του Ελευθερίου Βενιζέλου: Η Ελλάς θα παρακολουθεί πάντα την πρόοδο των εθνών κι έχω την ελπίδα πως δια των αεροπλάνων μας θα ανυψωθεί η εθνική μας ελπίδα», είπε ακόμη.

«Καλοτάξιδα τα νέα Rafale», κατέληξε.

Οι δηλώσεις του Κυριάκου Μητσοτάκη μετά την άφιξη των Rafale μετά το 1:14:00: