Skip to main content

Μητσοτάκης: Προσλήψεις άλλων 4.900 νοσηλευτών από τον Σεπτέμβριο

«Αυτήν την περίοδο πρέπει να δώσουμε βάρος στην πρωτοβάθμια φροντίδα, αλλά και στη διαλειτουργικότητα των νοσοκομείων», δήλωσε ο υπουργός.

Νέες προσλήψεις στο ΕΣΥ προανήγγειλε, μεταξύ άλλων, σήμερα ο πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης, από το βήμα της Βουλής.

Κατά τη διάρκεια της ομιλίας του στη Βουλή για το ψηφιακό πιστοποιητικό, ο πρωθυπουργός  Κυριάκος Μητσοτάκης αναφέρθηκε σε μια σειρά θεμάτων, ανάμεσά τους και η ενίσχυση του κλάδου της Υγείας.

«Είναι αλήθεια», είπε, «ότι αυτούς τους 16 μήνες το Εθνικό Σύστημα Υγείας ενισχύθηκε με χιλιάδες επαγγελματίες υγείας. Τώρα προκηρύσσονται ακόμα 600 μόνιμες θέσεις γιατρών και το Σεπτέμβριο άλλες 4.900 θέσεις, πρωτίστως νοσηλευτών. Παραλάβαμε 557 κλίνες ΜΕΘ. Αυτή τη στιγμή πλησιάζουν τις 1.500. Ενώ τα νοσοκομεία μας διαθέτουν πια σύγχρονο εξοπλισμό και οι γιατροί μας τεράστια εμπειρία και όλα αυτά θα είναι πραγματικά κρίμα να ξοδευτούν σε μία αχρείαστη φθινοπωρινή αναμέτρηση με τον ιό».

Και συνέχισε πως «αντίθετα, θα πρέπει να γίνουν τα θεμέλια της επόμενης μέρας για τη δημόσια υγεία, με βάρος στην πρωτοβάθμια φροντίδα, αλλά και στη διαλειτουργικότητα των νοσοκομείων. Στη στελέχωση των δομών της Περιφέρειας, με ειδικά κίνητρα για τα χωριά και τα νησιά μας.

Στην επιθετική προώθηση στρατηγικών πρόληψης και βέβαια στον απαραίτητο εκσυγχρονισμό πολλών δομών υγείας με τα περίπου δύο δισεκατομμύρια, τα οποία προορίζονται για αυτόν τον σκοπό από το Ταμείο Ανάκαμψης, αλλά και από το νέο ΕΣΠΑ».

Μόνιμες προσλήψεις 4.000 νοσηλευτών και βοηθών μέσω ΑΣΕΠ για την ενίσχυση του ΕΣΥ είχε εξαγγείλει και ο υπουργός Υγείας, Βασίλης Κικίλιας.

Σύμφωνα με όσα είχε δηλώσει ο αρμόδιος υπουργός ο διαγωνισμός του ΑΣΕΠ θα βγει στον «αέρα» τον Σεπτέμβριο του 2021 και  θα προβλέπεται αυξημένη μοριοδότηση για τους νοσηλευτές που υπηρέτησαν ως επικουρικοί στην πανδημία.