Skip to main content

Σχέδιο της κυβέρνησης για άνοιγμα του λιανεμπορίου στις 8 ή στις 16 Μαρτίου

Ο πρωθυπουργός μιλώντας με τους συνεργάτες του στον πρωινό καφέ στο Μέγαρο Μαξίμου, είπε ότι κεντρική πρόθεση είναι να ανοίξει το λιανεμπόριο στις 8/3

Το άνοιγμα του λιανεμπορίου στις 8 είτε στις 16 Μαρτίου με προσεκτικές κινήσεις σχεδιάζουν στην κυβέρνηση, την ίδια ώρα που επιτροπή των ειδικών αποφάσισε σήμερα να εισηγηθεί την παράταση του lockdown στην Αττική για ακόμα μια εβδομάδα.

Σύμφωνα με πληροφορίες του iefimerida.gr, ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης μιλώντας με τους συνεργάτες του στον πρωινό καφέ στο Μέγαρο Μαξίμου είπε ότι κεντρική πρόθεση είναι να ανοίξει το λιανεμπόριο την Δευτέρα 8 Μαρτίου.

Σημειώνεται πάντως ότι η συγκεκριμένη ημερομηνία δεν έχει κλειδώσει, καθώς καθ’ όλη τη διάρκεια της επόμενης εβδομάδας θα παρακολουθούν τα επιδημιολογικά δεδομένα, αλλά και των αριθμό των κρουσμάτων. Στην περίπτωση που τα δεδομένα είναι ενθαρρυντικά η επιτροπή των ειδικών θα δώσει το πράσινο φως και από τη Δευτέρα 8 Μαρτίου θα επαναλειτουργήσει το λιανεμπόριο με μέτρα. Εως τώρα δεν έχει διευκρινιστεί αν τα καταστήματα θα λειτουργήσουν με τη μέθοδο του click away ή με ραντεβού και click in shop. Αυτό θα εξαρτηθεί από την πορεία της επιδημιολογικής κατάστασης.

Είναι σημαντικό όμως να σημειωθεί πως η κατάσταση θα αξιολογηθεί ξανά προς το τέλος της επόμενης εβδομάδας και στην περίπτωση που το επιδημιολογικό φορτίο παραμένει αυξημένο, τότε δεν αποκλείεται τα μέτρα που ισχύουν να παραταθούν για άλλες 7 ημέρες.