Skip to main content

Μητσοτάκης: Πρώτη προτεραιότητα, ο παγκόσμιος εμβολιασμός

Με τον γενικό γραμματέα του ΟΟΣΑ συναντήθηκε ο πρωθυπουγός - «Είμαστε πολύ αισιόδοξοι για την πορεία της ελληνικής οικονομίας», είπε ο Κόρμαν

«Η αποστολή του ΟΟΣΑ γίνεται τώρα περισσότερο περίπλοκη, καθώς την τελευταία παγκόσμια οικονομική κρίση διαδέχθηκε η πανδημία του κορωνοϊού και οι πολυεπίπεδες συνέπειες της» τόνισε ο Κυριάκος Μητσοτάκης, στις κοινές δηλώσεις που έγιναν μετά τη συνάντησή του με τον Γενικό Γραμματέα του Οργανισμού Οικονομικής Συνεργασίας και Ανάπτυξης (ΟΟΣΑ), Ματίας Κόρμαν.

«Ζητούμενο δεν μπορεί να είναι απλά η επιστροφή στην κατάσταση προ του κορωνοϊού. Η παγκόσμια ανάκαμψη πρέπει να συνδυασθεί με τον περιορισμό της ανισότητας και την αύξηση της αλληλεγγύης με πρώτο στόχο τον παγκόσμιο εμβολιασμό. Και βέβαια με την τόνωση της εργασίας σε όλες τις χώρες και την αντιμετώπιση της παγκόσμιας πρόκλησης της κλιματικής αλλαγής» συμπλήρωσε ο πρωθυπουργός. Συνεχίζοντας, έκανε λόγο για ένα «τεράστιο βήμα για μία νέα αρχιτεκτονική στην φορολόγηση που επετεύχθη μόλις χθες», εξηγώντας ότι «Η Ελλάδα την υποστήριξε εξ αρχής καθώς προϋπόθεση μια βιώσιμης ανάπτυξης είναι να παραμείνει μέρος του πλούτου στις χώρες που παράγεται. Πρόκειται για μια νίκη της Οικονομικής Διπλωματίας και της αντίληψης για μία περισσότερο ισόρροπη ανάπτυξη που ενέπλεξε περισσότερα από 130 κράτη» είπε.

Αναφερόμενος στη συνέχεια στη σημασία που δίνει η Ελλάδα στον ρόλο του ΟΟΣΑ, ο πρωθυπουργός επισήμανε ότι «Η εκτίμηση της χώρας μας προς τον Οργανισμό έχει φανεί τόσο με την επιτυχημένη υποψηφιότητα της 'Αννας Διαμαντοπούλου για τη γραμματεία της, αλλά και την προεδρία του Κυριάκου Πιερρακάκη στο Strategy Group. Γίνεται επίκαιρη η πρόταση της χώρας μας να ιδρυθεί στην Κρήτη ένα παρατηρητήριο του ΟΟΣΑ. Κλείνω αισιόδοξος για τη νέα σελίδα του ΟΟΣΑ που ανοίγει με έναν αληθινό πολίτη του κόσμου. Γεννήθηκε στο Βέλγιο, γερμανόφωνος, είδε την πτώση του Τείχους στο Βερολίνο, ταξίδεψε στην Αυστραλία και επέστρεψε στην Ευρώπη για να αναλάβει τις τύχες ενός μεγάλου Οργανισμού».

Μ. Κόρμαν: Είμαστε πολύ αισιόδοξοι για την πορεία της ελληνικής οικονομίας

«Ο ΟΟΣΑ έχει μια πολύ καλή συνεργασία με την ελληνική κυβέρνηση. Είμαστε εντυπωσιασμένοι με τα αποτελέσματα των μεταρρυθμίσεων. Είμαστε πολύ αισιόδοξοι για την πορεία της ελληνικής οικονομίας», δήλωσε από την πλευρά του ο γγ του ΟΟΣΑ Ματίας Κόρμαν μετά τη συνάντηση που είχε με τον πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη στο Μέγαρο Μαξίμου.

«Πιστεύουμε ότι η ελληνική κυβέρνηση έχει κάνει μια πολύ καλή δουλειά», ανέφερε στη συνέχεια και μίλησε για «βαθιά μεταμόρφωση της ελληνικής οικονομίας σε μια σύγχρονη, ψηφιακή, πράσινη οικονομία που θα δώσει πολλές ευκαιρίες στους ανθρώπους τα επόμενα χρόνια».

Ο κ. Κόρμαν είπε επίσης ότι φυσικά προτεραιότητα είναι η αποκατάσταση μετά την πανδημία και τόνισε ότι είναι σημαντικό όσο περισσότεροι γίνεται να εμβολιαστούν. «Έχετε κάνει εξαιρετική δουλειά σε αυτό εδώ στην Ελλάδα», υπογράμμισε ο γγ του ΟΟΣΑ.