Skip to main content

Μητσοτάκης σε εμπόρους Θεσσαλονίκης: Η απόφαση ήταν των γιατρών

Τι συζήτησε ο πρωθυπουργός Κ. Μητσοτάκης με τον πρόεδρο του Εμπορικού Συλλόγου Θεσσαλονίκης κατά τη διάρκεια τηλεφωνικής επικοινωνίας.

Τηλεφωνική επικοινωνία σε πολύ καλό κλίμα είχε σήμερα ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης με τον πρόεδρο Εμπορικού Συλλόγου Θεσσαλονίκης Παντελή Φιλιππίδη.

Σύμφωνα με κυβερνητικές πηγές, στην επικοινωνία αναφέρθηκε, μεταξύ άλλων, ότι η απόφαση ήταν των γιατρών και όχι της κυβέρνησης. Όπως τόνισε ο πρωθυπουργός, τα στοιχεία για το επιδημιολογικό φορτίο της Θεσσαλονίκης είναι τέτοια που δεν μπορεί να γίνει δεκτό το αίτημα για άνοιγμα της αγοράς.

Οι ίδιες πηγές σημεώνουν ότι ο πρωθυπουργός ανέφερε πως το λιανεμπόριο στη Θεσσαλονίκη ήταν ανοιχτό περισσότερες ημέρες από την Αθήνα. 

Μάλιστα, όπως αναφέρθηκε κατά τη διάρκεια της επικοινωνίας το πρωί της Δευτέρας θα ανακοινωθεί επιπρόσθετο μέτρο στήριξης των επιχειρήσεων που είναι κλειστές με κυβερνητική εντολή τον Απρίλιο.

Το πρωί της Κυριακής οι πρόεδροι των Εμπορικών Συλλόγων της Θεσσαλονίκης πραγματοποίησαν σύσκεψη προκειμένου να καθορίσουν τη στάση τους, μετά την αιφνιδιαστική απόφαση της κυβέρνησης να μην ανοίξουν τα καταστήματα τη Δευτέρα 5 Απριλίου.

Κατά τη διάρκεια της σύσκεψης υπήρξε τηλεφωνική επικοινωνία με τον υφυπουργό παρά τω Πρωθυπουργώ Άκη Σκέρτσο στον οποίο εκφράστηκαν οι έντονες αντιδράσεις του εμπορικού κόσμου.

Ο κ. Σκέρτσος μετέφερε τα αιτήματα των εμπόρων στον πρωθυπουργό, από τον οποίο ανέμεναν απάντηση για το εάν θα ακύρωνε την απόφαση και θα μπορούσαν να ανοίξουν τα καταστήματά τους.

Διαβάστε: Έμποροι Θεσσαλονίκης - Αναμένουν απάντηση από Μητσοτάκη για άνοιγμα της αγοράς