Skip to main content

Μητσοτάκης: Σηματοδοτείται η επανεκκίνηση της χώρας και του επιχειρείν

Τη στήριξη οποιασδήποτε πρωτοβουλίας που κινείται προς την ενίσχυση της επιχειρηματικότητας επισήμανε ο πρωθυπουργός από την εκδήλωση της Aegean.

Η παράδοση του πρώτου Airbus 320neo από τα 46 νέα αεροσκάφη είναι γεγονός και η Aegean τη γιόρτασε παρουσία του πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη.

Μιλώντας στην εκδήλωση ο κ. Μητσοτάκης συνεχάρη την Αegean για την αγορά των νέων αεροσκαφών υπογραμμίζοντας ότι πρόκειται για μία εξέλιξη, η οποία σηματοδοτεί την επανεκκίνηση της χώρας και του επιχειρείν. «Θα στηρίξουμε κάθε τέτοια πρωτοβουλία, θα διευκολύνουμε παρόμοια εγχειρήματα» υπογράμμισε και κάλεσε όλους τους Έλληνες επιχειρηματίες να συμμετέχουν στην προσπάθεια ανάκαμψης «με αίσθημα ευθύνης».

«Σας καλώ να πάρετε μέρος στη μεγάλη επανεκκίνηση της χώρας. Να εμπιστευτείτε τους Έλληνες» είπε ο πρωθυπουργός και απευθυνόμενος προς τα στελέχη της Aegean τόνισε πως, «το σύνθημα το δίνουν τα δικά σας ελληνικά σκάφη».

Σημειώνεται πως φέτος είναι προγραμματισμένη η παραλαβή 6 νέων αεροσκαφών αυτού του τύπου, τα οποία εκτιμάται ότι θα αυξήσουν την ακτίνα δράσης της εταιρείας σε πιο μακρινούς προορισμούς κατά μία με δύο ώρες και θα είναι 15%-20% πιο οικονομικά στην κατανάλωση καυσίμων, με μεγαλύτερη μεταφορική ικανότητα από 3,5% έως 8%.

Στα παραπάνω, λόγω της χρήσης του εργαλείου της χρηματοδοτικής μίσθωσης, τα έξοδα συντήρησης εκτιμάται ότι θα είναι αισθητά μειωμένα. Δεδομένης της υψηλής αξιοποίησης της χωρητικότητας του στόλου της Aegean (σχεδόν 84% το 2019), τα νέα αεροπλάνα θα συμβάλουν σημαντικά στην αύξηση των εσόδων και της λειτουργικής κερδοφορίας της εταιρείας.

Παρά τις δυσκολίες που αντιμετωπίζουν οι αεροπορικές εταιρείες διεθνώς λόγω της έξαρσης του κορωνοϊού, ο Ιανουάριος με βάση τα πρώτα στοιχεία από το αεροδρόμιο "Ελ. Βενιζέλος" έκλεισε με αύξηση της επιβατικής κίνησης 5,7%. Η Aegean διαχρονικά παρουσιάζει απόλυτη συσχέτιση με τα στοιχεία κίνησης του μεγαλύτερου αεροδρομίου της χώρας. Η μεγαλύτερη ιδιωτική επένδυση ύψους 6 δις δολαρίων -σε τιμές καταλόγου- στοχεύει στο να μεταμορφώσει την εταιρεία ενισχύοντας τον ρόλο της ως σημαντικού περιφερειακού αερομεταφορέα στην Ευρώπη.