Skip to main content

Μητσοτάκης στα εγκαίνια Pfizer: Η Θεσσαλονίκη γίνεται η πρωτεύουσα της εξωστρέφειας (vid)

Ο πρωθυπουργός επισήμανε ότι «εγκαινιάζουμε δύο πολύ σημαντικά κέντρα», όπου «θα απασχοληθούν 700 εργαζόμενοι υψηλών προδιαγραφών»

Συγκινημένος δήλωσε ο πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης, κατά τον χαιρετισμό του στα εγκαίνια των νέων εγκαταστάσεων του παγκόσμιου Κέντρου Ψηφιακής Καινοτομίας και του παγκόσμιου Κέντρου Επιχειρησιακών Λειτουργιών και Υπηρεσιών της Pfizer στην ανατολική Θεσσαλονίκη.

«Είναι μια ξεχωριστή στιγμή για την πόλη, την Pfizer, αλλά και τον Άλμπερτ Μπουρλά, έναν βέρο Σαλονικιό», είπε ο κ. Μητσοτάκης, ο οποίος μνημόνευσε μια τηλεφωνική συνομιλία που είχε με τον CEO της Pfizer προ μηνών, όταν του έλεγε ότι «ήταν πεπεισμένος ότι το εμβόλιο θα δουλέψει». Ο πρωθυπουργός υπογράμμισε μάλιστα ότι «η ανακάλυψη του εμβολίου φέρει την προσωπική του σφραγίδα» και του ευχήθηκε «καλοτάξιδος ο νέος κόμβος».

Ο ίδιος επισήμανε ότι «εγκαινιάζουμε δύο πολύ σημαντικά κέντρα», που «θα απασχοληθούν 700 εργαζόμενοι υψηλών προδιαγραφών» και έπλεξε το εγκώμιο της Θεσσαλονίκης, που χαρακτήρισε «πρωτεύουσα της εξωστρέφειας», καθώς «γίνεται έδρα μεγάλων επενδύσεων, που μεταφράζεται σε αυξημένο δημόσιο πλούτο». «Κύριε δήμαρχε, επιτρέψτε μου να πω πως η Θεσσαλονίκη γίνεται η πρωτεύουσα της εξωστρέφειας», τόνισε χαρακτηριστικά ο πρωθυπουργός απευθυνόμενος στον Κωνσταντίνο Ζέρβα.

Συμπλήρωσε μάλιστα ότι «ένας από τους βασικούς λόγους που επιλέξατε να έρθετε στη Θεσσαλονίκη είναι το άξιο έμψυχο προσωπικό της πόλης», κάνοντας ιδιαίτερη μνεία στο γεγονός ότι επέστρεψαν Έλληνες που βρίσκονταν στο εξωτερικό για να εργαστούν. «Παραπάνω από 50 νέα παιδιά, το 15% του προσωπικού, είναι Έλληνες που ξαναγύρισαν ύστερα από χρόνια στην Ελλάδα για να εργαστούν». «Το Rebrain Greece γίνεται πραγματικότητα», συμπλήρωσε.

«Η κυβέρνηση μας προωθεί την καινοτομία και τον ψηφιακό μετασχηματισμό», είπε ο πρωθυπουργός και συνέχισε αναφερόμενος στην σημασία του εμβολιασμού, με αφορμή και την παρουσία στην εκδήλωση ενός από τους πρωτοπόρους στη μάχη κατά την πανδημίας, του Άλμπερτ Μπουρλά.

«Οι ανεμβολίαστοι σήμερα είναι οι πρώτοι στόχοι του κορωνοϊού, τα εμβόλια είναι ασφαλή και αποτελεσματικά», είπε, υπογραμμίζοντας ότι πρέπει «να δώσουμε τον λόγο στους επιστήμονες μας».

«Δυστυχώς στη χώρα μας πεθαίνουν άνθρωποι που είναι κυρίως ανεμβολίαστοι, είναι ένα δράμα, θα μπορούσαν οι περισσότεροι από αυτούς τους θανάτους να έχουν αποτραπεί», είπε και πρόσθεσε ότι μετά το πέρας της εκδήλωσης θα κάνει την 3η δόση, όπως του συνέστησαν οι ειδικοί. «Δεν πρέπει να το αφήσουμε αναξιοποίητο το δώρο της επιστήμης», ανέφερε και καταλήγοντας υπενθύμισε το σύνθημα της κυβέρνησης: «Ανάπτυξη για όλους, σε μία Ελλάδα η οποία θα αλλάζει και θαυμάζει».

Στο τέλος της ομιλίας του ο πρωθυπουργός, από κοινού με τον κ. Μπουρλά, εγκαινίασαν με... ψηφιακό τρόπο το hub της Pfizer στην ανατολική Θεσσαλονίκη, «πατώντας» σε μία ηλεκτρονική οθόνη το κουμπί «Power On».