Skip to main content

Μητσοτάκης στη ΔΕΘ: Χρίσματα στις περιφέρειες, όλα ανοικτά με δήμους

Η ΝΔ θα στηρίξει στις περιφέρειες συγκεκριμένα πρόσωπα, χωρίς να σημαίνει ότι θα στηριχθούν πρόσωπα προερχόμενα από το κόμμα, είπε ο πρόεδρος της ΝΔ

Το ενδεχόμενο να μην υπάρξει στήριξη από τη Νέα Δημοκρατία σε υποψήφιους για τις δημοτικές εκλογές άφησε ανοικτό ο πρόεδρος της αξιωματικής αντιπολίτευσης, Κυριάκος Μητσοτάκης, κατά τη σημερινή συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε στο πλαίσιο της 83ης ΔΕΘ.

Όπως χαρακτηριστικά είπε, μπορεί και να μη δώσει στήριξη σε υποψήφιους για τις δημοτικές εκλογές αλλα σύντομα -σύμφωνα με πληροφορίες της Voria.gr την επόμενη εβδομάδα- θα ανακοινώσει ποιους περιφερειάρχες θα στηρίξει η ΝΔ. «Η ΝΔ θα στηρίξει στις περιφέρειες συγκεκριμένα πρόσωπα, χωρίς να σημαίνει ότι θα στηριχθούν πρόσωπα προερχόμενα από το κόμμα», ανέφερε.

«Δεν βλέπω να υπάρχει η ίδια ανάγκη στις δημοτικές εκλογές. Σταδιακά τα κόμματα θα πρέπει να απομακρύνονται από τα χρίσματα και τις στηρίξεις και να αφήνουν τις τοπικές κοινότητες να κάνουν τις επιλογές τους», πρόσθεσε, αφήνοντας ανοικτό το παράθυρο για στήριξη μόνο στους μεγάλους δήμους. «Θα δούμε πάντως τι θα κάνουμε στους μεγάλους δήμους, όμως σύντομα θα ανακοινώσουμε τις προθέσεις μας για τις εκλογές στη δευτεροβάθμια αυτοδιοίκηση», είπε χαρακτηριστικά.