Skip to main content

Μητσοτάκης για Τουρκία: Το ΝΑΤΟ δεν μπορεί να στέκεται αδιάφορο

Τη λήψη δραστικών μέτρων απέναντι στην τουρκική προκλητικότητα προανήγγειλε ο πρωθυπουργός από το βήμα του 13ου συνεδρίου της ΝΔ.

Ξεκάθαρο μήνυμα προς την Τουρκία έστειλε μιλώντας από το βήμα του Συνεδρίου της ΝΔ ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης, στην τελευταία ημέρα εργασιών.

«Η Ελλάδα ξέρει να υπερασπίζεται τα δικαιώματά της με αυτοπεποίθηση, ψυχραιμία και αποφασιστικότητα», τόνισε ο πρωθυπουργός συμπληρώνοντας ότι «συγκρατώ και όσα ακούστηκαν σε πολιτικό επίπεδο: Την ξεκάθαρη καταδίκη της συμπεριφορά της Τουρκίας από την ηγεσία του ΕΛΚ».

Ο πρωθυπουργός τόνισε ότι θα ζητήσει την αποδοκιμασία και την καταδίκη της Τουρκίας για την προκλητική συμπεριφορά της από το ΝΑΤΟ. 

«Δεν μπορεί μια συμμαχία να στέκεται αδιάφορη όταν ένα μέλος της στρέφεται εναντίον άλλου μέλους της» είπε και -πρόσθεσε πως «η τακτική των ίσων αποστάσεων δεν ωφελεί».

«Η Ελλάδα ουδέποτε επεδίωκε την ένταση στην περιοχή, ξέρει όμως να υπερασπίζεται τα δικαιώματά της με αυτοπεποίθηση, ψυχραιμία και αποφασιστικότητα» δήλωσε ο Έλληνας πρωθυπουργός.

Επιπλέον, ο κ. Μητσοτάκης αναφέρθηκε στην ξεκάθαρη καταδίκη της προκλητικής συμπεριφοράς της Τουρκίας από την ηγεσία του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος.

«Όπως γυρίσαμε εμείς την πλάτη στις εμπρηστικές αναφορές στη χθεσινή τελετή του αγωγού ΤΑΝΑΡ , έτσι και η Ευρώπη στέκεται απέναντι στην παραβίαση των διεθνών κανόνων» ανέφερε ο Πρωθυπουργός.

 

Σε άλλο σημείο της ομιλίας του, ο κ. Μητσοτάκης είπε ότι οι εργασίες του Συνεδρίου υπηρέτησαν τους στόχους και κατέληξαν σε ένα συνεκτικό κείμενο που αποτελεί οδηγό δράσης ενώ μίλησε σε ολόκληρη την κοινωνία. «Εμείς συνομιλούμε με όλη την κοινωνία και δεν ανακυκλώνουμε φθαρμένα υλικά του χθες" , είπε ο κ. Μητσοτάκης ενώ έκανε αντίστιξη εμμέσως με τη συνεδρίαση στον ΣΥΡΙΖΑ».

Είπε επίσης ότι κατατίθεται νομοσχέδιο τις επόμενες εβδομάδες που θα ρυθμίζει την ανακοίνωση και τον προγραμματισμό των διαδηλώσεων, με απόλυτο σεβασμό στα κατοχυρωμένα δικαιώματα. Θα ρυθμίζεται, όπως ανέφερε, η χωροταξία ώστε να μην ταλαιπωρούνται οι πολίτες καθώς σημείωσε ότι χθες «κάποιοι λίγοι αποφάσισαν να ταλαιπωρήσουν του πολλούς και να κλείσουν τους δρόμους στο κέντρο της Αθήνας». «Δεν διστάζουμε να ενσωματώσουμε νέες πολιτικές» είπε ο κ. Μητσοτάκης