Skip to main content

Μητσοτάκης: Το κλίμα ήδη μυρίζει εκλογές – Πρώτη και αυτοδύναμη η ΝΔ

τους κεντρικούς δρόμους της Καλλιθέας περιηγήθηκε ο πρωθυπουργός συνομιλώντας με κατοίκους και καταστηματάρχες - Το μήνυμα του για τις εκλογές

Στους κεντρικούς δρόμους της Καλλιθέας περιηγήθηκε ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης μετά την επίσκεψή του στο Αστυνομικό Τμήμα της πόλης και συνομίλησε με κατοίκους και καταστηματάρχες. Σε χαιρετισμό που απηύθυνε σε πολίτες που είχαν συγκεντρωθεί επεσήμανε ότι στην Καλλιθέα είχε την πρώτη του προεκλογική παρουσία ως υποψήφιος βουλευτής, πίσω στο 2003.

Υπογράμμισε ότι σήμερα η Ελλάδα είναι πολύ πιο ισχυρή απ’ ό,τι πριν από τέσσερα χρόνια, αναφέρθηκε στις μεγάλες δυσκολίες λόγω των αλλεπάλληλων κρίσεων αλλά και στην στήριξη της κοινωνίας, η οποία κατέστη δυνατή ακριβώς «διότι σήμερα η Ελλάδα αναπτύσσεται πολύ πιο γρήγορα από τις πιο πολλές ευρωπαϊκές οικονομίες. Αυτό σημαίνει ότι μπορούμε να δημιουργούμε ένα πλεόνασμα, το οποίο μπορούμε να επιστρέψουμε στην κοινωνία μέσα από στοχευμένα μέτρα στήριξης».
Όπως είπε ο πρωθυπουργός, «ο προοδευτισμός και η κοινωνική ευαισθησία πρέπει να αποδεικνύονται στην πράξη και όχι στα λόγια». Με τη δέσμευση ότι η κυβέρνηση θα συνεχίσει στην πορεία που μέχρι τώρα ακολουθεί, πρόσθεσε:

«Το κλίμα ήδη μυρίζει εκλογές. Και δικαιολογημένα, θα έλεγα, καθώς μπαίνουμε πια στην τελική ευθεία για τις εκλογές του 2023, που θα φέρουν και πάλι τη Νέα Δημοκρατία πρώτη και αυτοδύναμη. Και καθώς πια οδεύουμε προς το τέλος της θητείας μας, μπορούμε με αυτοπεποίθηση να κοιτάξουμε τους πολίτες στα μάτια και να τους πούμε: ναι, σε αντίθεση με αυτά τα οποία έκαναν οι προηγούμενοι, εμείς ήμασταν συνεπείς στις δεσμεύσεις μας. Και διεκδικούμε το δικαίωμα να κυβερνήσουμε τον τόπο για ακόμη μία τετραετία για να συνεχίσουμε αυτή την πορεία την οποία έχουμε χαράξει».

Επανέλαβε το δίλημμα των εκλογών, λέγοντας: «Η πορεία την οποία έχουμε χαράξει, με μια λάθος επιλογή στην κάλπη μπορεί να αντιστραφεί και όλα όσα έχουμε χτίσει να γκρεμιστούν. Το είδαμε, εξάλλου, την προηγούμενη τετραετία. Αλλά, φίλες και φίλοι, τα διλήμματα των εκλογών πια είναι πάρα πολύ ξεκάθαρα: θα συνεχίσουμε να πηγαίνουμε μπροστά και ψηλά ή θα γυρίσουμε πίσω σε ένα παρελθόν που έχουμε ξεχάσει;».

Αντέτεινε ότι «αυτοί οι οποίοι καταφεύγουν στην πόλωση, στον λαϊκισμό, στις ακρότητες, στις θεωρίες συνωμοσίας είναι κατά κανόνα αυτοί που δεν έχουν να μιλήσουν καθόλου και να πουν τίποτα στους πολίτες για τα πραγματικά τους προβλήματα.
Αυτό δεν είναι το γήπεδο το δικό μας. Το δικό μας γήπεδο είναι το γήπεδο της επίλυσης των πραγματικών προβλημάτων της κοινωνίας και για αυτά ενδιαφέρονται οι πολίτες τελικά. Και με βάση αυτό το κριτήριο θα κρίνουν και θα κάνουν τις επιλογές τους», είπε χαρακτηριστικά.

Τον πρωθυπουργό προλόγισε ο δήμαρχος Καλλιθέας Δημήτρης Κάρναβος. «Ο Κυριάκος Μητσοτάκης ήταν πάντα δίπλα στην πόλη μας, από εδώ ξεκίνησε και έχει πάντα τη διάθεση να συνεισφέρει στα μεγάλα, να ασχολείται ακόμα και με τα μικρότερα», σημείωσε ο κ. Κάρναβος.
«Να πούμε πως είμαστε ιδιαίτερα χαρούμενοι και περήφανοι που επί διακυβέρνησής σας ανακοινώθηκε η έλευση του Μετρό στην Καλλιθέα, είναι ένα έργο που σας ζητήσαμε και το δρομολογήσατε», πρόσθεσε.