Skip to main content

MOMus: Διαδικτυακό εργαστήριο με την ομάδα Εν Δυνάμει

Οι ανοιχτές συζητήσεις γίνονται δίαυλοι επικοινωνίας μεταξύ ανθρώπων που δεν γνωρίζονται και τους παρακινούν να συναντηθούν σε ένα «κοινό τόπο»

Το MOMus-Πειραματικό Κέντρο Τεχνών και η ομάδα Εν Δυνάμει πραγματοποιούν κάθε Σάββατο από τις 6 Φεβρουαρίου έως τις 20 Μαρτίου μία σειρά ανοικτών διαδικτυακών συναντήσεων και συζητήσεων με θέματα ταυτότητας, αυτοπροσδιορισμού, προσωπικού και δημόσιου χώρου και αξιών ζωής που θα τροφοδοτήσουν με υλικό για την επερχόμενη εικαστική εγκατάσταση της ομάδας Εν Δυνάμει.

Οι ανοιχτές συζητήσεις που οργανώνονται από το MOMus-Πειραματικό Κέντρο Τεχνών MOMus και συντονίζονται από την ομάδα Εν Δυνάμει για κοινό ηλικίας 20-35 ετών, γίνονται δίαυλοι επικοινωνίας μεταξύ ανθρώπων που δεν γνωρίζονται και τους παρακινούν να συναντηθούν σε ένα «κοινό τόπο» και να αναπτύξουν νέους τρόπους προσέγγισης προσωπικών -και όχι μόνο- θεμάτων μέσω της Τέχνης.

Το τελικό υλικό, αποτέλεσμα της χρήσης μεικτών μέσων και πολυμέσων, θα είναι ανοιχτό προς επεξεργασία από τα μέλη της ομάδας και δύναται να χρησιμοποιηθεί για τη δημιουργία ενός συλλογικού έργου τέχνης. Υπεύθυνοι εργαστηρίων: Richard Anthony, Ευαγγελία Κιρκινέ.

Η Ομάδα «Εν Δυνάμει» είναι μια κολεκτίβα καλλιτεχνών με και χωρίς αναπηρία. Έχοντας σαν κύριο εργαλείο την έρευνα νέων μεθόδων επικοινωνίας, παράγουν ολοκληρωμένες καλλιτεχνικές προτάσεις στο χώρο των εικαστικών, του θεάτρου, της μουσικής και των οπτικών τεχνών. Καλλιτεχνική διευθύντρια της ομάδας είναι η Ελένη Δημοπούλου.

Το MOMus-Πειραματικό Κέντρο Τεχνών προωθεί τις σύγχρονες πειραματικές καλλιτεχνικές εκφράσεις, υποστηρίζει την ώσμωση και τη σύνθεση των τεχνών και τις διαθεματικές-υβριδικές σχέσεις, ακολουθεί τις νέες τάσεις, ενισχύει την στήριξη νέων καλλιτεχνιών, πραγματοποιεί ανοιχτές προσκλήσεις, συμμετέχει σε δίκτυα ανταλλαγών και πράττει με βασικό άξονα τη σύγχρονη τέχνη στον δημόσιο χώρο.