Skip to main content

Μόνο με δύο γήπεδα ποδοσφαίρου έμεινε ο δήμος Θεσσαλονίκης

Οι αθλητικές ομάδες της πόλης και οι πολίτες έχουν στη διάθεσή τους μόλις δύο γήπεδα ποδοσφαίρου - Ενέργειες του δήμου για νέους χώρους ποδοσφαίρου

Σοβαρές ελλείψεις σε γήπεδα ποδοσφαίρου έχει ο δήμος Θεσσαλονίκης, ο οποίος βρίσκεται στην αναζήτηση χώρων.

Είναι χαρακτηριστικό πως, σε όλη την έκταση του κεντρικού δήμου, οι αθλητικές ομάδες της πόλης και οι πολίτες έχουν στη διάθεσή τους μόλις δύο γήπεδα. Πρόκειται για το γήπεδο «Αχιλλέα» στην Τριανδρία και το γήπεδο στην Μαλακοπή, Τούμπας.

Ήδη, ο αντιδήμαρχος Αθλητισμού και Εθελοντισμού Πέτρος Λεκάκης έχει ξεκινήσει να αναζητά χώρους για τη δημιουργία νέων γηπέδων, προκειμένου να εξυπηρετούνται οι δημότες. «Δεν έχουν πού να παίξουν οι ομάδες της πόλης. Έχουμε πρόβλημα και προσπαθούμε με κάποιες ενέργειές μας να βρούμε γήπεδα», τόνισε στη voria.gr ο κ. Λεκάκης.

Ήδη, ο δήμος μέσω του προγράμματος «Φιλόδημος» προχωρά στη δημιουργία δύο νέων γηπέδων ποδοσφαίρου στη Νέα Ελβετία.

Παράλληλα, εξετάζει το ενδεχόμενο να υπογράψει μνημόνιο συνεργασία με την ομάδα «Θερμαϊκός», του Συλλόγου Σιδηροδρομικών Θεσσαλονίκης, η οποία διαθέτει γήπεδο ποδοσφαίρου και μια μεγάλη ανεκμετάλλευτη έκταση, στη δυτική πλευρά της πόλης, κοντά στο ξενοδοχείο Porto Palace.

Επίσης, σύμφωνα με τον κ. Λεκάκη, ο δήμος θα διεκδικήσει και το γήπεδο που βρίσκεται στην περιοχή Καμινίκια, απέναντι από το Ποσειδώνιο. Ο χώρος ανήκει στο ΤΑΙΠΕΔ και το επόμενο διάστημα ο αρμόδιος αντιδήμαρχος θα ξεκινήσει επαφές, προκειμένου να του παραχωρηθεί η έκταση.