Skip to main content

Μόνο στον τελικό της Ρώμης με Σφιάτεκ η Σάκκαρη

Ποια είναι τα πιο δυνατά ζευγάρια 1ου γύρου στο Foro Italico της Ρώμης - Μεταξύ τους θα βρίσκεται και η κορυφαία Ελληνίδα τενίστρια, Μαρία Σάκκαρη.

Το τελευταίο 1000άρι τουρνουά της WTA σε χωμάτινη επιφάνεια θα διεξαχθεί την προσεχή εβδομάδα στο Foro Italico της Ρώμης, το πιο δυνατό τεστ για τις κορυφαίες τενίστριες του κόσμου ενόψει του Roland Garros.

Μεταξύ τους θα βρίσκεται και η Μαρία Σάκκαρη, η οποία στη σημερινή κλήρωση τοποθετήθηκε στο νο4 του ταμπλό (κάτω μέρος), κάτι που σημαίνει ότι η μοναδική περίπτωση να βρεθεί αντιμέτωπη με το νο1 της παγκόσμιας κατάταξης, Ίγκα Σφιάτεκ, είναι μόνο στον τελικό!

Η 26χρονη πρωταθλήτρια θα μπει στο Masters της Ρώμης και θα βρει απέναντί της μια εκ των Σλόαν Στίβενς και Εκατερίνα Αλεξάντροβα, με την πρώτη να προέρχεται από μία εξαιρετική εβδομάδα στη Μαδρίτη, όπου έφτασε μέχρι τους ημιτελικούς.

Σε περίπτωση πρόκρισης στους «16», η Σάκκαρη θ΄ αντιμετωπίσει μία εκ των Κόκο Γκοφ, Αντζελίκ Κέρμπερ και Κλάρα Τάουσον. Η πρώτη (νο15 του ταμπλό), είναι εκείνη που είχε αποκλείσει πέρυσι την Ελληνίδα στη διοργάνωση της ιταλικής πρωτεύουσας!

Στους προημιτελικούς, εφόσον φτάσει έως εκεί, η Σάκκαρη διασταυρώνεται με τη νο8 του ταμπλό και πρωταθλήτρια του Roland Garrosτο 2016, Γκαρμπίνιε Μουγκουρούθα, ενώ η Πάουλα Μπαντόσα είναι η πιο πιθανή αντίπαλός της στην τετράδα.

Στο πάνω μέρος του ταμπλό, η αήττητη επί 22 συνεχόμενα ματς, Ίγκα Σφιάτεκ, διασταυρώνεται στα προημιτελικά με τη νο5 του ταμπλό, Ανέτ Κόνταβεϊτ, ενώ το νο3 της Ρώμης, Αρίνα Σαμπαλένκα, έχει πιθανή αντίπαλο το νο7, Ντανιέλ Κόλινς, στον έτερο πιθανό προημιτελικό.

Τα πιο δυνατά ζευγάρια 1ου γύρου

Ραντουκάνου - Αντρέσκου

Οσάκα - Σορίμπες Τόρμο

Χάλεπ - Κορνέ

Τομλιάνοβιτς - Τζιόρτζι

Γκοφ - Κέρμπερ

Στίβενς - Αλεξάντροβα

Λέιλα Φερνάντεζ - Παβλιουτσένκοβα

Κασάτκινα - Ζιντάνσεκ

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ