Skip to main content

MoU μεταξύ του ΟΛΘ και του αμερικανικού πανεπιστημίου Rutgers

H συνεργασία θα αφορά την έρευνα σε θέματα εμπορευματικών και ναυτιλιακών μεταφορών. Η τελετή υπογραφής στη Θεσσαλονίκη, στις 15 Σεπτεμβρίου.

Μνημόνιο συνεργασίας με ένα από τα παλαιότερα Πανεπιστήμια των Ηνωμένων Πολιτειών, το Rutgers University, θα υπογράψει ο Οργανισμός Λιμένος Θεσσαλονίκης, με αντικείμενο την έρευνα σε θέματα εμπορευματικών και ναυτιλιακών μεταφορών.

Συγκεκριμένα, το MoU θα υπογραφεί στις 15 Σεπτεβρίου, στη Θεσσαλονίκη, μεταξύ της ΟΛΘ Α.Ε. και του Center for Advanced Infrastructure and Transportation ( CAIT) του Rutgers. Την έναρξη της συνεργασίας μεταξύ των δύο φορέων, θα σφραγίσουν με τις υπογραφές τους ο πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος της ΟΛΘ Α.Ε. κ. Σωτήρης Θεοφάνης και ο διευθυντής του CAIT dr. Ali Maher.

Θα πρέπει να αναφερθεί ότι καταλυτικό ρόλο στην συμφωνία για την συνεργασία των δύο φορέων, έπαιξε η μακρά σχέση του προέδρου και CEO της ΟΛΘ Α.Ε. κ. Θεοφάνη, ο οποίος κατά τα έτη 2006- 2012 ήταν διευθυντής του Προγράμματος Εμπορευματικών και Ναυτιλιακών Μεταφορών στο CAIT και, σήμερα, είναι επιστημονικός εταίρος του ιδίου Πανεπιστημίου.

Με την υπογραφή του εν λόγω Μνημονίου Συνεργασίας, ο ΟΛΘ γιορτάζει και με αυτόν τον ιδιαίτερο τρόπο την στενότερη ελληνο- αμερικανική προσέγγιση στους τομείς των επιχειρήσεων αλλά και της εκπαίδευσης, μία προσέγγιση που ιδιαίτερα τονίζεται στη φετινή, 83η ΔΕΘ, με τις ΗΠΑ να είναι η τιμώμενη χώρα της διοργάνωσης.