Skip to main content

Μουντιάλ: Ισόπαλες ΗΠΑ και Ουαλία στην αυλαία της δεύτερης μέρας (vid)

Οι Αμερικανοί έδειξαν καλύτερα στοιχεία και προηγήθηκαν στο σκορ, ωστόσο οι Ουαλοί κατάφεραν να ισοφαρίσουν δέκα λεπτά πριν τη λήξη.

Με εύστοχο χτύπημα πέναλτι του Γκάρεθ Μπέιλ η Ουαλία πήρε τον βαθμό (1-1) κόντρα στις ΗΠΑ για τον δεύτερο όμιλο του Μουντιάλ. Η ομάδα του Ρομπ Πέιτζ είχε τον ρόλο του αουτσάιντερ πριν τον αγώνα.

Οι τυπικά γηπεδούχοι ήταν εκείνοι που πίεσαν στα πρώτα λεπτά του αγώνα. Η ομάδα του Μπελχάλτερ έχασε μεγάλη διπλή ευκαιρία στο δέκατο λεπτό.

Ο Χένεσι έσωσε την εστία του από παραλίγο αυτογκόλ του Ρόντον. Στη συνέχεια της φάσης, ο Σάρτζεντ πήρε την κεφαλιά αλλά η μπάλα «τράνταξε» το δεξί δοκάρι.

Στο 29′ ο Ντεστ έκανε το δυνατό σουτ με την μπάλα να φεύγει άουτ. Οι ΗΠΑ άνοιξαν το σκορ στο 34ο λεπτό. Ο Πούλισικ έβγαλε ωραία κάθετη στον Γουεά που με πανέμορφο τελείωμα έκανε το 1-0.

Στο δεύτερο ημίχρονο, η Ουαλία προσπάθησε να κερδίσει μέτρα στο γήπεδο. Οι τυπικά φιλοξενούμενοι είχαν την κατοχή της μπάλας αλλά δεν ήταν απειλητικοί.

Η ομάδα του Ρομπ Πέιτζ απείλησε στο 64′ με κεφαλιά του Ντέιβις με τον Τέρνερ να διώχνει σε κόρνερ. Λίγες στιγμές αργότερα, ο Μουρ απείλησε με το κεφάλι αλλά η προσπάθειά του κατέληξε άουτ.

Στο 80’ οι Ουαλοί κέρδισαν πέναλτι μετά από ανατροπή του Μπέιλ από τον Ζίμερμαν μέσα στην περιοχή. Ο αρχηγός της ομάδας ανέλαβε την εκτέλεση και νίκησε τον Τέρνερ. Λίγο πριν τη συμπλήρωση 90 λεπτών, η Ουαλία είχε νέα καλή στιγμή αλλά ο τερματοφύλακας των ΗΠΑ ήταν σε ετοιμότητα.