Τετάρτη 21 Απριλίου 2021
x

MOURO SUPERFOODS: Η ΕΤΑΙΡΕΙΑ ΑΠΟ ΤΑ ΚΟΥΦΑΛΙΑ ΠΟΥ… ΟΡΚΙΖΕΤΑΙ ΣΤΗΝ ΑΡΩΝΙΑ

Από την ένδυση και το έπιπλο η Αλεξάνδρα Σταμπουλίδου και ο Σιδέρης Μαργούτας πέρασαν στη μεταποίηση αρώνιας, φτιάχνοντας φυσικά, βιολογικά προϊόντα

Μέχρι πριν από λίγα χρόνια δεν γνωρίζονταν καν, όμως η δύναμη της αρώνιας τούς ένωσε και τους οδήγησε στη δημιουργία της Mouro Superfoods, μιας εταιρείας στα Κουφάλια Θεσσαλονίκης, που μεταποιεί τους καρπούς του μικρού αυτού «θαύματος» της φύσης, όπως την αποκαλούν.

Σε 20 στρέμματα στη Μεθώνη Πιερίας και στα Κουφάλια η Αλεξάνδρα Σταμπουλίδου, που δραστηριοποιούνταν στον χώρο της ένδυσης και ο Σιδέρης Μαργούτας, επιπλοποιός στο επάγγελμα, καλλιεργούν αρώνια μελανόκαρπη, η οποία γίνεται η πρώτη τους ύλη για μια σειρά προϊόντων, από αλείμματα και χυμούς μέχρι γλυκό κουταλιού και εμφιαλωμένο τσάι συνδυασμένο με άλλα βότανα. Τόσο η καλλιέργεια όσο και τα εργαστήρια όπου μεταποιείται η αρώνιά τους είναι βιολογικά πιστοποιημένα. Σήμερα διαθέτουν εννέα κωδικούς, ενώ μέχρι το τέλος του 2021 θα κυκλοφορήσουν στην αγορά άλλους τρεις, μεταξύ των οποίων και βοτανικά μείγματα. Όλα τα προϊόντα είναι 100% φυσικά και δεν περιέχουν ζάχαρη.

Στα μόλις δύο χρόνια λειτουργίας της επιχείρησης οι δύο συνεργάτες έχουν καταφέρει να τοποθετήσουν τα βιολογικά τους είδη σε ντελικατέσεν και καταστήματα βιολογικών προϊόντων ανά την Ελλάδα, αλλά και να ξεκινήσουν εξαγωγές στη Γερμανία και την Κύπρο. Αυτή την περίοδο μάλιστα έχουν επαφές με ΗΠΑ, Αυστραλία και Σκανδιναβία, καθώς το βλέμμα τους ήταν εξ αρχής στραμμένο στο εξωτερικό, αφού θεωρούν πως η αρώνια έχει περισσότερο μέλλον στις ξένες αγορές. Οι ιδέες των δύο συνεργατών για νέα προϊόντα και εξορμήσεις εκτός συνόρων είναι πολλές. Άλλωστε, αμφότεροι πιστεύουν πως με τη δύναμη της αρώνιας μπορούν να πάνε μακριά.

«Η φιλοσοφία μας είναι να παράγουμε τα καλύτερα βιολογικά προϊόντα με κύριο συστατικό την αρώνια και ο στόχος μας να εντάξουμε όλα τα πολύτιμα οφέλη του superfood αυτού στην καθημερινότητα των καταναλωτών. Ο καρπός της αρώνιας συλλέγεται με ιδιαίτερη αγάπη και φροντίδα από τα φυτά μας με το χέρι και φροντίζουμε για την άμεση μεταποίησή του, ώστε να μην αλλοιωθούν τα θρεπτικά του συστατικά» λέει η Αλεξάνδρα Σταμπουλίδου.