Skip to main content

«Μουσι–ΚΩΘ-τροπίες» από το Κρατικό Ωδείο Θεσσαλονίκης στην TV100

Πρόκειται για μια παραγωγή του Κρατικού Ωδείου Θεσσαλονίκης που θα μεταδίδεται από την Δημοτική Τηλεόραση κάθε Δευτέρα στις 20.00.

Mια νέα συνεργασία εγκαινιάζεται σήμερα μεταξύ του Κρατικού Ωδείου Θεσσαλονίκης και της Δημοτικής Τηλεόρασης Θεσσαλονίκης TV100, με την εκπομπή «Μουσι–ΚΩΘ-τροπίες».

Πρόκειται για μια παραγωγή του Κρατικού Ωδείου Θεσσαλονίκης που θα μεταδίδεται από την TV100 κάθε Δευτέρα στις 20.00.

«Είναι ένας ακόμη καρπός της εξωστρέφειας που χαρακτηρίζει πλέον τη Δημοτική Τηλεόραση TV100. Η TV100 για την πόλη μας και η πόλη μας για την TV100. Όπως και για τον FM100, το ραδιόφωνο που ξαναβρίσκει τη θέση του στις καρδιές των Θεσσαλονικέων. Ένας ιστορικός πολιτιστικός φορέας και ένας ιστορικός τηλεοπτικός σταθμός από σήμερα συναντώνται σε μια παραγωγή εξαιρετικής αισθητικής ποιότητας. Καλωσορίζουμε το Κρατικό Ωδείο Θεσσαλονίκης στη μεγάλη προσπάθεια ανασυγκρότησης των Δημοτικών ΜΜΕ» δηλώνει ο Πρόεδρος της ΔΕΠΘΕ, Μηνάς Σαμαντζίδης.

Μουσικά αφιερώματα σε φορείς πολιτισμού, σε διακεκριμένους καλλιτέχνες της Ελλάδος και του εξωτερικού από τον χώρο της λόγιας μουσικής, καθώς και σε νέους ανερχόμενους σολίστ, αποτελούν τη θεματολογία της νέας παραγωγής. Οι συζητήσεις επικεντρώνονται στην ιστορία, στις αρχειακές συλλογές, στην δράση παλαιότερη και σύγχρονη μουσικών προσωπικοτήτων και θεσμών και στα μουσικά δρώμενα της πόλης.

«Με μεγάλη χαρά ξεκινούμε τη συνεργασία μας με τη Δημοτική Τηλεόραση Θεσσαλονίκης ΤV100, έναν φορέα που έχει έμπρακτα αποδείξει το ενδιαφέρον και την προσήλωσή του στην ανάδειξη θεμάτων που αφορούν στον πολιτισμό και παραμένει πάντα μία ανάσα ποιότητας στην γενικότερη πανδημία των καιρών μας. Η εκπομπή “Μουσι-ΚΩΘ-τροπίες” αποτελεί μία από τις ελάχιστες εκπομπές στην ελληνική τηλεόραση που αφορούν στον χώρο τις κλασικής μουσικής, έναν τομέα στον οποίο η χώρα μας έχει να επιδείξει εμβληματικές προσωπικότητες που επηρέασαν και επηρεάζουν ποικιλοτρόπως την παγκόσμια μουσική δημιουργία, στο παρελθόν, στο παρόν και είμαι βέβαιος και στο μέλλον. Πρόκειται για ένα κομμάτι του σύγχρονου ελληνικού πολιτισμού που οφείλουμε να αναδείξουμε» δήλωσε ο Πρόεδρος του Κρατικού Ωδείου Θεσσαλονίκης, Γιώργος Κωνσταντινίδης.

Info

• Κάθε Δευτέρα στις 20.00 στην TV100

• Σε επανάληψη Σάββατο στις 15.00 και Κυριακή στις 11.00.

• Παρουσίαση: Μαριάνα Μποζαπαλίδου, Γιώργος Κωνσταντινίδης

• Οργάνωση παραγωγής: Μαριάνα Μποζαπαλίδου

• Εικονοληψία: Χρήστος Βουλγαράκης, Θωμάς Τσίμπρης

• Μοντάζ: Χρήστος Βουλγαράκης

• Παραγωγή: Κρατικό Ωδείο Θεσσαλονίκης