Skip to main content

Μπάιντεν για Τραμπ: Αν νοσεί ακόμη, να μην γίνει το ντιμπέιτ

Ο πρώην αντιπρόεδρος των ΗΠΑ, Τζο Μπάιντεν αύξησε τη διαφορά στις δημοσκοπήσεις μετά το πρώτο ντιμπέιτ το οποίο χαρακτηρίστηκε χαοτικό.

Την εκτίμηση ότι το ντιμπέιτ δεν πρέπει να γίνει εάν ο Ντόναλντ Τραμπ νοσεί ακόμη από την COVID-19 την 15η Οκτωβρίου –όταν είναι προγραμματισμένη η δεύτερη τηλεμαχία των δύο υποψηφίων προέδρων- εξέφρασε ο Τζο Μπάιντεν.

«Δεν ξέρω ποια είναι η κατάστασή του πλέον. Αδημονώ να τον αντιμετωπίσω, όμως ελπίζω απλά να εφαρμοστούν όλα τα πρωτόκολλα» υγειονομικής ασφάλειας, είπε ο πρώην αντιπρόεδρος σε δημοσιογράφους.

«Νομίζω ότι αν έχει ακόμη την COVID, δεν πρέπει να κάνουμε το ντιμπέιτ», τόνισε ο 77χρονος πολιτικός.

Ο κ. Μπάιντεν αύξησε τη διαφορά στις δημοσκοπήσεις μετά το πρώτο ντιμπέιτ το οποίο χαρακτηρίστηκε χαοτικό, με τους δύο αντιπάλους να μιλάνε ο ένας πάνω στον άλλο και να ανταλλάσσουν βαριές ύβρεις, την 29η Σεπτεμβρίου. Όμως, τρεις ημέρες αργότερα, ο 74χρονος Τραμπ ανακοίνωσε ότι προσβλήθηκε από τον SARS-CoV-2.

Ο ένοικος του Λευκού Οίκου, ο οποίος μεταφέρθηκε σε στρατιωτικό νοσοκομείο την Παρασκευή, επέστρεψε στον Λευκό Οίκο, με την περιπέτεια της υγείας του να μετατρέπεται σε τηλεοπτικό υπερθέαμα, μεταδίδει το ΑΠΕ-ΜΠΕ.

Την Τρίτη διαβεβαίωσε μέσω Twitter ότι «αισθάνεται καλά», συμπληρώνοντας ότι δεν μπορεί να περιμένει να έρθει η 15η Οκτωβρίου για να αναμετρηθεί ξανά με τον κ. Μπάιντεν, αυτή τη φορά στο Μαϊάμι.

Μέλη της οικογένειας του προέδρου, περιλαμβανομένης της πρώτης κυρίας Μελάνι Τραμπ, η οποία κατόπιν διαγνώστηκε επίσης πως προσβλήθηκε από τον κορονοϊό, είχαν βγάλει τις μάσκες μέσα στην αίθουσα όπου διεξήχθη η πρώτη τηλεμαχία, στο Κλίβλαντ (Οχάιο).

Την επόμενη φορά, «φρονώ ότι πρέπει να τηρήσουμε όλοι πολύ αυστηρές συστάσεις», είπε ο κ. Μπάιντεν χθες. «Έχει μολυνθεί πολύς κόσμος. Έχουμε πολύ σοβαρό πρόβλημα», συμπλήρωσε.