Skip to main content

Μπάιντεν: Τα social media με τα fake news για τα εμβόλια «σκοτώνουν ανθρώπους»

Ο Λευκός Οίκος κάλεσε αυτήν την εβδομάδα τους κολοσσούς της τεχνολογίας να αγωνιστούν κατά της παραπληροφόρησης σε ό,τι αφορά τα εμβόλια.

Οι μεγάλες πλατφόρμες κοινωνικής δικτύωσης, όπου κυκλοφορούν ψευδείς πληροφορίες για τα εμβόλια, «σκοτώνουν τους ανθρώπους», δήλωσε σήμερα ο πρόεδρος των ΗΠΑ Τζο Μπάιντεν.

«Σκοτώνουν τους ανθρώπους. Η μοναδική πανδημία που έχουμε πλήττει εκείνους που δεν είναι εμβολιασμένοι. Σκοτώνουν τους ανθρώπους», επέμεινε, απαντώντας σε δημοσιογράφο που τον ρώτησε ποιο μήνυμα στέλνει στις πλατφόρμες, όπως το Facebook.

Ο Λευκός Οίκος κάλεσε αυτήν την εβδομάδα τους κολοσσούς της τεχνολογίας να αγωνιστούν κατά της παραπληροφόρησης σε ό,τι αφορά τα εμβόλια. Χθες, η εκπρόσωπος του Μπάιντεν, Τζεν Ψάκι, στοχοθέτησε συγκεκριμένα το Facebook. «Υπάρχουν περίπου 12 άτομα που παράγουν το 65% της παραπληροφόρησης για τα εμβόλια στους ιστοτόπους κοινωνικής δικτύωσης. Όλοι τους είναι ενεργοί στο Facebook, ενώ ορισμένοι εκδιώχθηκαν από τις άλλες πλατφόρμες», σχολίασε.

Ο Λευκός Οίκος δεν έδωσε διευκρινίσεις για αυτά τα 12 πρόσωπα που κατηγορεί.

«Το Facebook πρέπει να ενεργεί γρηγορότερα για να διαγράφει τα επικίνδυνα μηνύματα και αυτά που παραβιάζουν τους κανόνες του, τα οποία παραμένουν, συχνά για πολλές ημέρες. Είναι πολύ μεγάλο διάστημα. Η πληροφορία διακινείται πολύ γρήγορα», πρόσθεσε η Ψάκι.

Νωρίτερα σήμερα, κατά την τακτική ενημέρωση των δημοσιογράφων, η εκπρόσωπος παραδέχτηκε ότι οι εταιρείες «προφανώς έχουν κάνει βήματα» αλλά μπορούν να κάνουν και περισσότερα.